Legea privind reducerea vârstei de pensionare a salariaților din industria de producție termică și electrică a fost promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri, 16 iulie, legea cu privire la reducerea vârstei de pensionare pentru persoanele care au lucrat cel puțin 25 de ani în industria de producție de energie termică și electrică. Mai exact, persoanele care vor avea o vechime de minimum 25 de ani în acest domeniu pot beneficia de o reducere a vârstei de pensionare cu 13 ani.

Legea prevede introducerea unor noi activități din domeniul producției energiei electrice și termice în categoria celor care se desfășoară în condiții de muncă speciale, dar și condițiile de pensionare pentru cei care au desfășurat aceste activități.

Astfel, vor fi considerate locuri de muncă în condiţii speciale şi ”activităţile de producţie, mentenanţă şi asimilate din unităţile de producţie a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, incluzând şi unităţile de extracţie a cărbunelui, pentru personalul implicat direct şi nemijlocit în utilizarea procedeelor şi utilajelor specifice producţiei energiei electrice şi extracţiei cărbunelui, se arată în legea promulgată.

Prevederile intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării legii în Monitorul Oficial.

Deja ai votat!