Loturi de înghețată retrase de pe piață

Mai multe loturi de îngheţată Milka vor fi retrase de pe piață de producătorul Froneri Ice Cream Polonia, după ce ingredientul stabilizator pe bază de plante depăşeşte limitele legale pentru oxidul de etilenă, a anunțat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Este vorba despre loturile Milka Vanilla & Chocolate, 20 x 71g, lot MI1119, Milka Chocolate Hazelnut 20x69g, lot MI 1117, Milka Vanilla & Chocolate MPK 284g, lot MI1145 și Milka Chocolate Hazelnut Stick MPK 176g, loturile MI1106 și MI1107.

„Motivul rechemării: Froneri Ice Cream Polonia, în calitate de producător al produselor enumerate mai sus, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la o problemă de reglementare referitoare la un număr mic de loturi de ingrediente stabilizatoare pe bază de plante, utilizate în producţia sa de îngheţată şi care a afectat, de asemenea, un număr de producători, deoarece acesta este un ingredient comun utilizat la fabricarea îngheţatei. Loturile respective de ingredient stabilizator depăşesc limitele legale permise de reglementările în materie pentru oxidul de etilenă”, se arată în anunț.

Decizie similară pentru mai multe tipuri de înghețată

Tot în această lună mai multe tipuri de înghețată au fost retrase de piață de producător. Astfel, producătorul de înghețată Mars a anunțat că mai multe loturi de îngheţată vor fi retrase de pe piață deoarece unul dintre ingredientele folosite conține oxid de etilenă.

De asemenea, tot recent, două sortimente de înghețată, comercializate de magazinele Penny, produse de firma Cicom, au fost retrase de pe piață deoarece ar fi periculoase pentru consum. Este vorba despre îngheţata Unique cu arome de tiramisu şi vanilie, şi îngheţata Happy, cu aromă şi sirop de pepene galben. Reprezentanţii producătorului au precizat că înghețata este potențial periculoasă pentru consum, însă nu au spus şi din ce motiv.

Deja ai votat!