Simona Radiş, sărbătorită de localnicii din Avrămeni

sursa foto: facebook

Simona Radiș, campioana olimpică de la Tokyo care a adus, alături de Ancuța Bodnar, aurul olimpic la canotaj, la proba de dublu văsle feminin, a fost sărbătorită miercuri, de localnicii din comuna sa natală. Tânăra, în vârstă de 22 de ani a revenit acasă unde a fost întâmpinată pe covorul roșu, cu pâine și sare, cu un tort tricolor, dar și cu un buchet de flori.

În fruntea alaiului care a întâmpinat-o pe campioană în localitatea natală s-a aflat primarul comunei Avrămeni, Ioan Bucatariu. Acesta a declarat că se simte privilegiat să stea alături de campioana olimpică.

„Vă mărturisesc că am avut emoții cum nu am mai avut vreodată până acum să fiu față în față și să-i strâng mâna unui om care a cucerit o întreagă planetă prin muncă, dăruire, perseverență, dar și prin felul de a fi, un suflet minunat așa cum numai ea este. Pe lângă emoție am simțit și o mulțumire personală, o satisfacție și o împlinire, deoarece am crezut în ea și am încercat să-i fiu alături încă de la începuturile carierei sale în canotaj. Îți mulțumim încă o dată Simona, și-ți vom mulțumi ori de câte ori va fi nevoie pentru că ai dus numele comunei Avrămeni acolo sus, sus de tot”, a declarat primarul.

Botoșăneanca Simona Radiș a adus primul AUR României la Tokyo. Alături de partenera sa, Ancuța Bodnar, Radiș a câștigat proba de dublu vâsle feminin, după o cursă incredibilă. Aurul cucerit de tandemul Radiş şi Bodnar este cu atât mai important cu cât este primul pentru România în proba de dublu vâsle după o pauză de 37 de ani, ultima oară urcând pe prima treaptă a podiumului Elisabeta Lipa şi Mărioara Popescu la JO de la Los Angeles (1984).

Deja ai votat!