Botoşănean înscris în cursa pentru şefia celui mai important spital din Moldova

Un cunoscut medic originar din Botoşani s-a înscris în cursa pentru funcţia de manager al celui mai important spital din Regiunea de Nord – Est a ţării, Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Spiridon”.

Este vorba despre profesor universitar doctor Dan Timofte, actualul manager interimar şi fost director medical al instituţiei timp de aproape doi ani. Botoşăneanul este medic primar de chirurgie generală în cadrul unităţii medicale şi cadru universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Gr. T. Popa“.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, pentru aceasta funcţie s-au mai înscris economistul Ioan Bârliba, cel care a condus spitalul timp de 14 ani şi cinci luni, Raluca Neagu-Movilă, soţia fostului deputat PMP Petre Movilă, actual city manager al municipiului Iaşi şi coordonatorul Centrului Regional de Transplant, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Spitalului “Sf. Spiridon“, dar şi Vasile Rusu, juristul de la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, membru în consiliile de administraţie a mai multor unităţi medicale.

Potrivit graficului de concurs, dosarele depuse vor fi analizate de comisie până pe 21 august, dată la care vor fi afişate rezultatele selecţiei. Pe 1 septembrie, candidaţii selectaţi îşi vor prezenta dosarul de management în faţa comisiei, iar cinci zile mai târziu se vor afişa rezultatele finale. Spitalul se află în directa subordonare a Ministerului Sănătăţii.

Deja ai votat!