Focar de Covid la Urgențe

Una dintre cele mai expuse unităţi medicale la valul de bolnavi cu Covid, a început să fie afectată de îmbolnăviri în rândul cadrelor medicale.

Astfel, în decurs de mai puţin de trei zile, doi medici şi un asistent din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) au fost depistaţi pozitivi la infecţia cu noul coronavirus. Cei trei au fost testaţi de către compartimentul de epidemiologie al Spitalului Judeţean după ce au avut simptome specifice, iar rezultatele au ieşit pozitive. Cadrele medicale sunt în prezent la domiciliu, în izolare, unde le este monitorizată starea de sănătate. Două dintre ele nu erau vaccinate, din cauza unor probleme de sănătate, iar unul era vaccinat.

În ultimele 24 de ore nu mai puţin de 142 de îmbolnăviri cu noul coronavirus au fost anunţate la nivelul judeţului Botoşani.

UPU este a treia secție unde se raportează un focar de Covid în Spitalul Județean. Mai întâi a fost vorba despre secția medicală, iar la finele săptămânii trecute a fost descoperit un focar și în cadrul secției ortopedie.

Deja ai votat!