Concursul pentru directorii de şcoli – Judeţul Botoşani ocupă locul şase la nivel naţional

Cu o rată de promovare de 77% la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director, respectiv director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, judeţul Botoşani s-a clasat pe locul şase la nivel naţional. Rezultatul de la nivelul judeţului Botoşani este cu 12 procente peste media naţională şi cu peste 30 de procente peste rezultatul înregistrat în judeţul clasat pe ultimul loc.

Cu 77% promovabilitate la concursul pentru directori de şcoli, suntem printre primele judeţe din ţară. Felicitări şi respect, stimaţi colegi! Învăţământul botoşănean merită management performant!”, a transmis Ada Macovei, inspector şcolar general.

La nivel naţional, Ministerul Educaţiei a anunţat că 65,8% dintre candidaţi au obţinut la proba scrisă note peste 7. Potrivit conducerii ministerului, județele cu cele mai bune rezultate sunt: Cluj (93%), Sălaj (81%), Mureș (78%), cele mai slabe rezultate fiind obţinute în județele: Mehedinți (44%), Călărași (45,1%), Satu Mare (50,3%).

În Municipiul București au promovat proba scrisă 64% dintre candidați.

 

Deja ai votat!