spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTCosmin Andrei despre Eltrans - "Riscăm în acest moment dizolvarea societăţii"

Cosmin Andrei despre Eltrans – „Riscăm în acest moment dizolvarea societăţii”

O societatea din subordinea Consiliului Municipal Botoşani se află la un pas de dizolvare. Anunţul a fost făcut de primarul Cosmin Andrei, în cadrul unei conferinţe de presă. Este vorba despre societatea Eltrans care, din cauza luptelor politice de la nivelul Consiliului Municipal, şi refuzului social democraţilor (n.r., partid din care face parte şi primarul Cosmin Andrei), de a-i numi pe administratorii propuşi după procedura de selecţie derulată anul trecut.

Suntem într-o situaţie destul de critică cu societatea Eltrans , acolo unde am numit un Consiliu de Administraţie provizoriu, dar, din păcate, domnul prefect a atacat în instanţă şi această hotărâre a Consiliului Local şi riscăm în acest moment dizolvarea societăţii. Societatea nu mai are Consiliu de Administraţie, nu mai are conducere.

Suntem în litigiu, de asemenea, cu Instituţia Prefectului pentru o altă hotărâre, dar nu puteam sta cu această hotărâre până la soluţionarea litigiului şi atunci am numit un CA provizoriu, aşa cum spune legea, pentru a putea funcţiona până se soluţionează acţiunea în instanţă a domnului prefect. Indiferent cum se soluţiona, am fi luat act şi am fi respectat-o. Am numit un CA provizoriu pentru funcţionarea societăţii, dar această decizie a domnului prefect care a venit destul de târziu ne pune în situaţia să căutăm soluţii disperate să nu dizolvăm societatea Eltrans, pentru că în această situaţie suntem”, a declarat primarul municipiului.

Primarul face apel către prefect

Edilul a făcut apel la prefectul Dan Nechifor să renunţe la această nouă acţiune în instanţa de contencios administrativ. „Fac un apel la dumnealui să reanalizeze ceea ce a făcut cu a doua decizie de suspendare a hotărârii pentru un consiliu provizoriu până la soluţionarea în instanţă. Atacarea unui Consiliu de Administraţie provizoriu este de neînţeles. Nu are cine să semneze documentele, statul de salarii la Eltrans”, a mai spus Cosmin Andrei.

Societatea Eltrans nu are Consiliu de Administraţie din 23 octombrie 2020

Pe 23 octombrie 2021 s-a împlinit un an de când Eltrans nu are Consiliu de Administraţie. Şi asta din cauza luptelor politice de la nivelul Consiliului Municipal şi refuzului social democraţilor de a-i numi pe administratorii propuşi după procedura de selecţie derulată anul trecut. Administratorii propuşi nu au fost acceptaţi din cauză că erau liberali.

Pe 20 septembrie 2021, în deliberativul local a fost votat un Consiliu de Administraţie provizoriu la Eltrans, din care fac parte Cătălin Ursu, Vasile Ciocan, Elena Paula Cojocariu – Berenţan, Ana Meda Florea şi Simion Drelciuc. Practic, în afară de Cătălin Ursu, ceilalţi membri sunt cei votaţi şi în luna aprilie 2021. Cătălin Ursu l-a înlocuit pe Cătălin Pădurariu. Acest Consiliu de Administraţie este rezultatul întelegerii politice dintre aleşii locali PSD şi USR.

La şedinţa din 20 septembre consilierii liberali nu au participat la vot şi au părăsit sala de şedinţe. Ulterior şi viceprimarul Liviu Toma a anunţat că nu participă la vot, motivând că aşteaptă deciziile instanţei. Administratorii care vor fi validaţi mâine vor avea un mandat de şase luni, dar nu mai târziu de pronunţarea unei hotărâri definitive în cele trei dosare care se află pe rolul instanţelor de judecată.

Din octombrie 2020, societatea a fost condusă doar de directorul Victor Ivănescu. Mandatul directorului s-a încheiat pe 15 septembrie, a fost prelungit cu o lună şi apoi cu încă două săptămâni.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...