Post de şef ocupat la una dintre cele mai importante secţii din Judeţean

Una dintre cele mai importante secţii din sistemul sanitar botoşănean are şef cu acte în regulă.

Astfel, începând de luni, Secţia de neonatologie, din cadrul Maternităţii Botoşani, are medic şef, după ce a fost încheiat concursul pentru ocuparea acestui post. Funcția îi revine chiar celei care a asigurat interimatul timp de mai bine de patru ani, respectiv medicului primar de neonatologie, Carmen Zaboloteanu, care a fost admisă cu 315 puncte.

Aceasta a obținut 92,4 puncte la proba interviu, 93,6 puncte la proba scrisă, punctaj maxim, respectiv 100 de puncte la proba practică și 29 de puncte la proba de evaluare a activității profesional-științifice. Ultima şi cea mai dificilă parte a concursului a constat într-un examen practic de specialitate, care a fost condus de către conferenţiar universitat doctor Luminiţa Păduraru, cea care coordonează activitatea Centrului Regional de Terapie Intensivă Neonatală din Iași.

„Activitatea noastră, a întregii secţii este dedicată în totalitate bebeluşilor şi ne luptăm zi de zi pentru a-i ajuta să păşească cu bine pe această lume. Deşi suntem puţini, suntem un colectiv tânăr şi dornic să vină în sprijinul micuţilor noştri pacienţi. Avem sprijinul total al conducerii unităţii sanitare şi sper să reuşesc, în continuare, alături de colegii mei, să oferim medicină la cele mai înalte standarde pentru pacienţii din judeţ şi chiar din regiune”, a spus medicul primar de neonatologie Carmen Zaboloteanu.

Dotări pentru secție obținute prin donații

Secția condusă de aceasta este una dintre cele mai bine dotate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati. Pe lângă investiile făcute de conducerea spitalului, multe dintre dotări au venit chiar de când conducerea secţiei a fost preluată de medicul Carmen Zaboloteanu, sub formă de donaţii de la Salvaţi Copiii şi, mai nou, prin Fundaţia Vodafone, în total fiind vorba despre mai mult de 300.000 de euro în aparatură şi consumabile în ultimii ani.

Postul de medic-șef al secţiei a devenit vacant din primăvara anului 2017, după demisia din funcție a medicului șef Dana Burlacu, de atunci interimatul fiind asigurat de medicul Carmen Zaboloteanu.

Acesta este al doilea medic şef de secţie care va semna un contract administrativ după un concurs organizat de actualul manager al unităţii sanitare, economista Doina Caba, după ce la finele săptămânii trecute a fost definitivat şi concursul pentru şefia UPU-SMURD.

Deja ai votat!