Încă un post de şef de secţie adjudecat la Spitalul Judeţean

Una dintre secţiile de psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă are medic şef după finalizarea concursului pentru acest post. Astfel, începând de marţi, Secţia Psihiatrie IV Acuţi are medic şef, după ce a fost încheiat concursul pentru ocuparea acestui post. Funcția îi revine chiar celei care a asigurat interimatul timp de câteva luni, respectiv medicului Maria Loredana Dominte, care a fost admisă cu 321,4 puncte.

Aceasta a obținut 97 puncte la proba interviu, 98,4 puncte la proba scrisă, punctaj maxim, respectiv 100 de puncte la proba practică și 26 de puncte la proba de evaluare a activității profesional-științifice. Ultima şi cea mai dificilă parte a concursului a constat într-un examen practic de specialitate, care a fost condus de către conferenţiar universitar doctor Andreea Silvana Szalontay, cea care asigură şi managementul Institutului de psihiatrie Socola şi care este şef de lucrări la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi.

Postul de medic-șef al secţiei a devenit vacant în urma unei drame ce a lovit unitatea sanitară. Medicul şef de până atunci, Radu Nevinglovschi, a decedat în primăvara acestui an ca urmare a infecţiei cu SARS-CoV-2. Conducerea interimară a secţiei a fost preluată de cea care a şi candidat acum la concurs, şi care, în 2018 fusese şefa Secţiei V cronici din cadrul aceluiaşi spital.

Ec. Doina Caba, managerul SJU Mavromati

Acesta este al treilea medic şef de secţie, din tot atâţia care au candidat în această perioadă, care va semna un contract administrativ după un concurs organizat de actualul manager al unităţii sanitare, economista Doina Caba, după ce la finele săptămânii trecute a fost definitivat concursul pentru şefia UPU-SMURD, iar luni cel pentru secţia de Neonatologie. „Mă bucură să văd medici tineri atât de implicaţi, cu idei noi, cu planuri pentru a îmbunătăţi serviciile secţiilor pe care le conduc şi de a dezvolta serviciile pentru pacienţii botoşăneni. Toţi trei au avut planuri de management bine structurate, realiste şi sper să putem colabora cât mi bine, în interesul pacienţilor, în primul rând. Le urez succes şi să îşi pună în aplicare planurile pentru secţiile pe care le conduc”, a precizat managerul SJU, economista Doina Caba.

Deja ai votat!