Zâmbete pe chipurile unor copii, aduse de doi tineri din Darabani

Cei doi tineri din Darabani care au inițiat Campania Umanitară “Masa Bucuriei”, au fost ajutoarele lui Moș Crăciun în aceste zile, aducând zâmbete pe chipurile mai multor copii din zonă.

Vasile Postolachi, profesor de religie, și Andrei Nenișcă, un tânăr antreprenor din Darabani, au inițiat mai multe activități în cadrul proiectului “Masa Bucuriei”, specifice Crăciunului, astfel că aceștia au împărțit daruri pentru 18 copilași cu care soarta nu a fost prea darnică, mai ales acum, în prag de sărbători. Aceștia sunt din satele Păltinis, Rădăuți-Prut și Miorcani, pentru acest gest implicându-se mai multe persoane atât din țară, cât și din străinătate.

“Bucuria lor cu siguranță ne-a molipsit și pe noi”

De asemenea, tot în această lună, cei doi au dăruit, cu sprijinul unei parohii din Kalmar Suedia, ghetuțe și dulciuri pentru 23 de copii din Rediu, Rădăuți-Prut și Miorcani, iar în cadrul campaniei “Ajut eu”, inițiată de Antena1, 280 de copii au primit pachete cu dulciuri din parte Școlii Pro Ingenio București.

“Cu multă bucurie în suflete, împreună cu bunul meu frate Andrei, am fost ajutoarele Moșului Crăciun pentru 18 copilași din satele Păltiniș, Rădăuți-Prut și Miorcani. Mulțumim tuturor celor care ne-ați sprijinit și în această activitate, atât din România, cât și părintelui decan al Facultății de Teologie Romano Catolică din Vitoria Gasteiz, Jose Antonio Badiola”, a transmis Vasile Postolachi.

Activitatea de Crăciun se va extinde și peste Prut, astfel că în ianuarie aceștia intenționează să facă același gest și pentru copiii de acolo. Atât eu cât și Andrei am fost foarte bucuroși să mergem pe înserat ca niște Moși Crăciun să ducem bucurii la copii. Bucuria lor cu siguranță ne-a molipsit și pe noi, dorim tuturor celor care s-au implicat ca sufletele lor să fie pline de bucuria celor pe care i-au bucurat ei, pentru că atunci când dăruiești, împarți bucurii. În ianuarie vom duce și copiilor de peste Prut daruri”, a declarat profesorul de religie.

Andrei și Vasile au demarat proiectul “Masa Bucuriei” în perioada Paștelui sub sloganul „Dăruiește un meniu pentru un suflet nevoiaș și noi îl vom duce”. Locuitorii din Darabani s-au arătat a fi deschiși la inițiativa celor doi, motiv pentru care campania continuă și în prezent, acțiunea umanitară ajungând la cea de-a 39-a săptămână.

Deja ai votat!