Medic plâns de colegi şi pacienţi: „Nu a găsit timp şi pentru sănătatea lui”

Reţelele de socializare au fost pline de mesaje de condoleanţe din partea a sute de pacienţi, cunoştinţe, colegi sau prieteni, şocaţi de moartea fulgerătoare a medicului Ovidiu Alexa, la doar 46 de ani.

Coordonator al Compartimentului de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Dorohoi, medicul a murit în braţele colegilor, care au încercat să îl readucă la viaţă.

Unul dintre cele mai emoţionante mesaje postate este chiar al medicului ATI Simona Moşneguţu, cea care a încercat, timp de o oră jumătate, să îl smulgă pe colegul său din ghearele morţii. De două ori a şi reuşit să îi repornească inima, însă infarctul a fost atât de extins, încât medicul Ovidiu Alexa nu a putut fi stabilizat şi a decedat. „Pentru noi, medicii, persoane controversate în această perioadă, vârsta de 46 de ani este aceea a maturității profesionale și a vârfului de carieră… OVIDIU a demonstrat acest lucru…și mai avea multe lucruri de făcut. Astăzi, a plecat grăbit dintre noi un coleg, prieten de suferiţă și un OM. A salvat sute, poate chiar mii de oameni…a trimis atunci când a considerat necesar spre alte spitale, cu ambulanţa terestră sau aeriană sute de pacienți, în speranța că vor avea o șansă.. Mulţi au avut și îi sunt recunoscători. ASTĂZI nu a avut această șansă…se neglijase prea mult…nu a găsit timp și pentru sănătatea lui… Nu a putut decola nici o ambulanță de la sol pentru el, întrucât inima sa s-a oprit brusc și ireversibil….Drum lin spre cer…DR OVIDIU ALEXA…dar te-ai grăbit…nu crezi???”, a postat medicul Simona Moşneguţu.

Sute de dorohoieni, şi nu numai, au postat mesaje de condoleanţe, dar şi de mulţumire, la adresa medicului care i-a tratat pe ei sau o rudă de-a acestora. „Acu 7 ani, într-o zi, tot din luna ianuarie l- a salvat pe tatăl meu de la infarct. Astăzi, el nu a mai putut fi salvat și e trist. Drum lin alaturi de îngeri. Un medic de excepție”, a postat unul dintre utilizatori.

„Vă datorez multe din cunoștințe, răbdarea cu care m-aţi învățat şi încurajat mereu. O sa rămâneți mereu în inima mea Domn Doctor Drum lin printre îngeri”, a fost mesajul postat de un cadru medical din Dorohoi.

„Condoleanţe și Dumnezeu să îl aibe în pază… Cel mai bun medic din Dorohoi, a fost un om corect, săritor și cu o inima mare”

„Am pierdut un adevărat profesionist!! Lumea medicală din Dorohoi e mai săracă! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

„Condoleanțe familiei! A plecat un înger dintre noi. A fost un medic trimis de Dumnezeu, el avea grijă de noi și era un înger pe pământ offf îmi pare rău”

„Nu îmi vine să cred…o mare pierdere…Dumnezeu să îl ierte!”

Sunt doar câteva dintre sutele de mesaje postate pe reţelele de socializare.

 

 

Deja ai votat!