vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTMedic condus spre îngeri în sunet de sirene (video)

Medic condus spre îngeri în sunet de sirene (video)

Biserica Cimitirului Pacea din Botoşani s-a dovedit a fi neîncăpătoare astăzi. Peste 100 de persoane s-au adunat la căpătâiul medicului Ovidiu Alexa, care a încetat din viaţă la doar 46 de ani. Printre cei care au vrut să-şi ia rămas bun s-au numărat membri ai familiei, colegi, prieteni, dar şi foşti pacienţi cărora medicul le-a salvat viaţa.

La biserica unde a avut loc slujba de înmormântare au ajuns şi economista Doina Caba, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Valerian Andrieş, managerul Spitalului Municipal Dorohoi, dar şi medicul Eduard Gurău, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Slujbă oficiată de patru preoţi 

Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de patru preoţi. „Pe 6 ianuarie, de Sfântul Ioan Botezătorul, a plecat dintre noi medicul Ovidiu Alexa. Un om care a ars încet, încet, exact aşa cum arde o lumânare. Un om care s-a dăruit comunităţii, pentru oameni, care s-a neglijat pe el pentru ceilalţi. Şi-a neglijat sănătatea şi iată că a plecat la o vârstă la care am fi putut să mai profităm de experienţa lui […].  A plecat poate şi datorită arderii acesteia pentru oameni şi pentru credincioşi. Alegându-şi o profesie foarte solicitantă, mai ales gărzile astea în care în permanenţă trebuie să fii cu motoarele pornite la maxim pentru a putea fi de folos celor care sunt aduşi în Urgenţe, a depus efortul acesta pentru spiritul comunităţii  şi s-a neglijat pe sine şi iată a plecat la o vârstă destul de fragedă”, a spus unul dintre preoţi.

Printre cei care au luat cuvântul s-a numărat şi medicul Valerian Andrieş. „Ovidiu a fost un prieten şi un profesionist desăvârşit. Şi-a dăruit şi cariera şi viaţa pacienţilor. Dumnezeu să îl ierte”, a spus managerul, care a izbucnit în lacrimi.  Cei doi fuseseră de gardă împreună, chiar joi, cu o zi înainte de tragedie.

Condus cu ambulanţe pe ultimul drum

În curtea bisericii a ajuns şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Sirenele autosanitarei au fost pornite atunci când sicriul cu trupul neînsufleţit al medicului a fost scos din biserică.

Ovidiu Alexa a intrat astăzi pentru o ultimă dată şi pe porțile unități pe care a deservit-o peste un deceniu. Marți dimineață, întreg colectivul medical al Spitalului Municipal a coborât în curtea unității sanitare pentru a-i aduce un ultim omagiu coordonatorului CPU Dorohoi. Cortegiul funerar a fost precedat de două ambulanțe cu sirenele pornite.

„A fost resuscitat mai bine de o oră jumătate”

Medic coordonator al Compartimentului de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Dorohoi, doctorul Ovidiu Alexa a decedat vineri după-masă, în propriul apartament, din Dorohoi. Medicului i s-a făcut rău, iar soţia a apelat la colegii săi. Ajunse la domiciliul celor doi, cadrele medicale l-au găsit în stop cardio-respirator, din cauza unui infarct extins. Au fost începute imediat manevrele de resuscitare, însă, din păcate, fără rezultat.

“A fost resuscitat mai bine de o oră jumătate. A fost şi doamna doctor Moşneguţu, de la secţia de Terapie Intensivă. A făcut tot ce este omeneşte posibil. Inima a pornit de două ori, însă nu a rezistat. Am încercat să îl trimitem cu elicopterul la Iaşi, dar nu s-a mai putut”, a spus medicul Valerian Andrieş, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

Potrivit apropiaţilor, medicul suferea de hipertensiune, insuficienţă renală şi o cardiomiopatie ischemică la debut. Cu toate acestea, medicul îşi ignora starea de sănătate, din dorinţa de a nu lipsi de la muncă prea mult. Acesta ar fi acuzat de ieri o stare de rău, dar a încercat să se trateze singur, punând totul pe seama oboselii.

Reţelele de socializare au fost pline de mesaje de condoleanţe din partea a sute de pacienţi, cunoştinţe, colegi sau prieteni.

DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ!

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...