spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTAleși locali îndemnați să își găsească neamuri

Aleși locali îndemnați să își găsească neamuri

♦ Membrii PSD sunt sfătuiţi printr-o normă internă să se apropie de electorat până la înrudire dacă vor funcţii.

Lupta partidelor pentru voturi pare să nu cunoască limite. Într-un document intern, recent emis de PSD și obținut de cotidianul nostru, li se cere organizațiilor locale să dea dovadă de implicare personală în comunitățile pe care vor să le reprezinte și să participe la cât mai multe nunți și botezuri! Mai mult, cei care doresc să candideze pe listele PSD, vor trebui să facă dovadă că au suficienți fini pentru a putea accede la viitoarele funcții.

Nu se precizează dacă norma de fini se referă la o anumită perioadă sau se consideră toți deja existenți la data emiterii circularei.

„Este și normal să le cerem celor din teritoriu să se implice mai profund în viața comunității. Ei trebuie să fie prezenți nu doar la manifestări oficiale scorțoase, cum ar fi de Ziua Națională, sau altele de acest fel, ci să se afle printre oameni ca să fie cunoscuți și când râd și se distrează, să arate că sunt la fel ca toți ceilalți!, a declarat Marcel Ciolacu, liderul PSD, pentru „Monitorul”.

Nu de aceeași părere sunt liderii USR Botoșani. „Umblă după voturi! Un cuplu căsătorit înseamnă minim șase voturi, în realitate mult mai multe, iar prezența la o nuntă, ca naș, îi conferă o aură de șef, de stăpân care-și poate permite să arunce cu bani în stânga și în dreapta. Așa vor să câștige alegerile. De fapt, e mită dată pe față!”, s-a indignat Adrian Hobjilă, vicepreședinte USR Botoșani.

Costel Șoptică, șeful PNL Botoșani, a aflat fără să se mire de inițiativa PSD. „Și noi am avut o astfel de idee, însă membrii noștri nu sunt atât de bogați, întrucât am fost mult timp în opoziție, așa că nu prea am mai mers pe la nunți sau botezuri”. Totuși, colegi de partid ai deputatului botoșănean, susțin că acesta a participat la asemenea evenimente ca invitat special, fără să fie nevoit să pună darul pentru miri sau cu un sponsor care s-a ocupat de acest aspect. Într-un cerc intim, Șoptică a mărturisit că, dacă ar fi fost recăsătorit, poate ar fi dat curs la mai multe astfel de invitații.

„Nu știu cum vor cei de la PSD să procedeze. Mie mi-a luat ani buni să adun o masă mare de fini. Nici nu mai știu câte cupluri am cununat și câți copii am botezat. Mă mir că PSD și-a dat seama atât de târziu de acest lucru”, a mărturisit Corneliu Popescu, care a fost membru în mai multe partide, momentan fiind la PMP.

Doina Federovici, ca de obicei, nu a putut fi contactată, dar purtătorii ei de cuvânt ne-au asigurat că nu are nicio problemă în a îndeplini norma fixată de partid. „Nu stau foarte bine la acest capitol, însă am de gând să recuperez. Chiar vreau să profit de ocazie și să invit pe cine dorește să-l cunun sau să îi botez copilul, să mă contacteze”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Referitor la convingerea celor ce-și caută un naș de a intra în partid pentru a obține avantaje, precizăm că PSD a mai avut în urmă cu câțiva ani o campanie intitulată: „Intră în PSD și fă-ți o carieră”, subînțelegând prin asta oferirea discreționară de posturi în administrația publică, așa cum foarte numeroși membri și simpatizanți ai acestui partid au deja. (V.S.)

„Norma” de fini impusă de la centru membrilor
PSD care aspiră la funcţii

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...