marți, septembrie 26, 2023
AcasăLocalProtest inedit în benzinării din Botoşani: alimentări cu 50-100 de ml de...

Protest inedit în benzinării din Botoşani: alimentări cu 50-100 de ml de motorină (video)

La trei luni de când autorităţile asigurau public românii că preţurile la carburanţi nu vor ajunge la preţuri astronomice, câţiva botoşăneni au găsit o metodă aparte de a protesta faţă de minciunile guvernanţilor.

Şoferii din Botoșani au găsit un mod inedit de a protesta împotriva prețurilor mari ale carburanților din benzinării. Luni, câţiva șoferi au îngreunat, pentru puțin timp, traficul într-o stație de alimentare, în semn de protest față de scumpirile repetate ale benzinei și motorinei. Astfel, aceştia au alimentat cu câteva sute de mililitri, în unele cazuri chiar cu 49 de mililitri de motorină, şi-au spălat parbrizul după care au făcut plăţile. Timpii prelungiţi au făcut ca uneori să se formeze cozi cu cei care chiar doreau să alimenteze aşteptând eliberarea pompelor. „La Botoşani se poate, bravo tuturor, ne trebuie un peco mai mare”, a spus Silviu Constantin pe grupul Protest împotriva prețului carburanților.

Apel la 112 de la angajaţii unui peco

În ciuda încercărilor acestora, practic staţiile peco nu au putut fi blocate efectiv, iar botoşănenii care au dorit să alimenteze au făcut-o fără probleme, doar că au aşteptat mai mult cu câteva minute.

Potrivit IPJ Botoşani a fost efectuat şi un apel 112 de către un angajat al benzinăriei a reclamat faptul că clienţii stau mult la pompă. Un echipaj de poliţie a ajuns la faţa locului, dar nu a fost înregistrat niciun incident, atâta timp cât clienţii alimentau şi plăteau la final, nefiind prevăzut un timp de alimentare sau o anumită cantitate minimă.

Pregătiri de proteste mai mari

De altfel, pe rețelele de socializare șoferii se organizează și pentru alte astfel de proteste mai ample. „Vă aşteptăm pe toţi să blocaţi pompele măcar pentru 3-4 ore. Lăsaţi facebook-ul, cu aşa mentalitate nu se va schimba nimic niciodată. Ieşiti din case!”, este îndemnul unui șofer.

Șoferii și-au propus să blocheze masiv benzinăriile din întreaga țară, pentru a le determina să scadă prețurile. De asemenea, românii sunt chemați la un protest național, în data de 30 iunie, începând cu ora 12:00. „E timpul să facem ceva, ieșiți în stradă, blocați pompele. Este imposibil și inadmisibil ca într-o țară ca România prețul carburantului să depășească 9 lei/litru. La 121$ pe baril este imposibil ca prețul sa depășească 9lei/litri (unde jumătate din acești bani merg către stat). Noi facem ceva”, a spus Albert Becheru, organizatorul protestului la nivel naţional împotriva creșterii prețului carburanților.

Guvernanţii au dat asigurări că preţul nu va ajunge la 9 lei

După isteria din benzinării de pe 9 martie din acest an, autorităţile au ieşit public şi au dat asigurări românilor că situaţia este sub control. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a ieşit şi a declarat public, la acea dată, că românii nu au de ce să îşi facă griji cu privire la o majorare dramatică a preţurilor la carburant.

„Nu au niciun motiv să fie îngrijorați, deoarece nu o să fie prețuri de 9-10-11 lei. Am vorbit cu reprezentanții marilor lanțuri de benzinării și nu se pune problema unei crize de carburanți. Am o singură informație, vor crește prețurile cu 15 bani. Nu vorbim de prețurile care au apărut pe rețelele de socializare. Oamenii nu au de ce să stea la coadă, nu vor crește prețurile cât s-a. E un fake news care are rolul de a destabiliza lucrurile”, a declarat atunci Virgil Popescu, într-o intervenție la Știrile Observator. Chiar de a doua zi, însă, creşterea de 15 bani a fost deja de 50-60 de bani, iar de atunci, benzinarii au crescut aproape zilnic preţurile. Aşa se facă că azi preţul litrului de motorină a ajuns aproape echivalentul a 2 euro.

Nu toţi au fost însă de aceeaşi părere, mulţi punând la îndoială efectul real al unui astfel de protest. Asta pentru că cei care au de alimentat tot o fac, iar cei care protestează în acest fel nu fac decât să consume carburant mai mult învârtindu-se în staţiile peco, decât alimentează.


Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
19.5 ° C
19.6 °
16.1 °
42 %
1.5kmh
8 %
mar
28 °
mie
28 °
joi
28 °
vin
28 °
sâm
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă nu vrei să întârzii niciodată nicăieri, există soluții.

EDITORIAL

Am fost la medicul de familie, pentru o trimitere la consult de specialitate, fără trimitere nu se poate. A durat trei ore, fiindcă aparatul...

EPIGRAMA ZILEI

A stat la umbră de dună, S-a bălăcit în lagună Iar acum, culmea, îi tună Să meargă pe jos în ... Lună!   -Dumitru MONACU  

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...