vineri, august 19, 2022
AcasăPrima PaginăIsterie la toate benzinăriile din oraş (video)

Isterie la toate benzinăriile din oraş (video)

Botoşănenii au luat cu asalt, miercuri, toate benzinăriile din oraş. Speriaţi de faptul că preţul combustibilului creşte continuu, şoferii au format cozi la toate staţiile de carburant din municipiu.

La staţia OMV, pe strada Sucevei, coada ajungea în jurul orei 20.30, până pe Primăverii în dreptul restaurantului „La Iorgu”. La MOL, pe Calea Naţională, erau cozi formate atât pe străduţa de lângă Altex, cât şi pe Calea Naţională până la Jatex. La staţia Petrom din aceeşi zonă coada era până aproape de gară. Din cauza blocajului din zonă şoferii nu mai respectă semafoarele. De teama preţurilor care cresc continuu, unii botoşăneni cumpărau carburant în cisterne.

Aceeaşi situaţie era şi în restul benzinăriilor din municipiu, în toate zonele circulaţia fiind blocată sau aproape blocată.

Altercaţie într-una dintre staţii

Scenele ce pot fi văzute în această seară în municipiu par desprinse dintr-o epocă apusă, zeci de maşini îndreptându-se spre benzinării. La staţia Petrom de pe Bulevardul Eminescu doi şoferi au avut o altercaţie, iar la faţa locului a ajuns şi un echipaj de poliţie.

Staţia a fost închisă temporar iar oamenii legii au luat declaraţii de la cei implicaţi.

Explozie de preţ la carburant

Miercuri benzina standard era cea mai ieftină dintre toţi carburanţii la pompe, cu preţuri variind între 7,13 lei per litru la Rompetrol, 7,46 la Petrom şi 7,56 la OMV. Motorina standard avea un preţ per litru cu aproximativ 10 bani mai scump la toate benzinăriile.

La combustibilii premium, însă, creşterea a fost una şi mai şocantă. În ceea ce priveşte motorină premium, două staţii de carburant, Mol şi OMV au afişat, miercuri, preţuri peste 8 lei pe litru. La OMV preţul era de 8,15 lei, la MOL se ajunsese la 8,00 lei pe litru, în timp ce Rompetrol avea tariful de 7,54.

La benzină premium tarifele sunt şi mai mari. Astfel, 8,21 la OMV, 8,06 la MOL, 7,76 la Rompetrol.

Preţ record în judeţ

Recordul de preţ a fost înregistrat în această seară la staţiile peco BBB. La punctul din Flămânzi carburantul ajunsese la 12 lei per litru.

Preţuri extreme au fost şi la benzinăriile Cristal. Reprezentanţii acestora au mărit de mai multe ori, la interval de câteva minute, preţul care a ajuns la 9,99 de lei per litru la motorină şi 9,79 la benzină.

Autorităţile spun că nu există motive pentru majorari

Depăşirea pragului de 8 lei pe litru reprezintă un record pentru piaţa din România şi vine în contextul cererii mari de carburanţi şi al preţurilor ridicate la toate mărfurile pe plan mondial.

Isteria ar fi pornit după ce pe reţele de socializare ar fi apărut informaţii potrivit cărora preţul carburantului va ajunge la 11 lei pe litru.

Informaţiile sunt dezminţite, însă, de autorităţi. Ministrul energiei spune că nu există nici un motiv pentru majorarea preţurilor şi că stocurile de carburant sunt suficiente.

„România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, a transmis ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Speculațiile trebuie aspru pedepsite”

Acesta a spus că vor fi organizate controale în benzinării. „Nu există motive ca benzina să ajungă la 11 lei. Au apărut poze cu 9, 10 lei. De mâine o să înceapă controalele. Speculațiile trebuie aspru pedepsite, mai ales când avem război la graniță. E o panică în toate benzinăriile”, a spus Virgil Popescu, la Digi24.

Acelaşi lucru a transmis şi purtătorul de cuvânt al Guvernului. „Nu există motive reale pentru cresteri accelerate de preturi in România. Țara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la stațiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, a spus Dan Cărbunaru.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
23.2 ° C
23.8 °
19.4 °
69 %
2.4kmh
0 %
vin
30 °
sâm
31 °
Dum
33 °
lun
32 °
mar
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În sfârșit, bucureștenii se simt ca acasă la noi în oraș.

EDITORIAL

„Și eu cred într-o Românie normală!” – așa scria pe ușa cabinetului parlamentar din Săveni al senatorului PSD Lucian Trufin. O deviză care ar...

GÂNDUL ZILEI

Prima preocupare a unui om inteligent atunci când întâlneşte un adversar puternic nu trebuie să fie dorinţa de a-l învinge ci de a-i folosi...

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...