vineri, septembrie 30, 2022
AcasăLocalBătrân găsit căzut de poştaş, mort la spital din cauza Covid. Bărbatul...

Bătrân găsit căzut de poştaş, mort la spital din cauza Covid. Bărbatul era vaccinat

Bărbatul care zilele trecute a fost găsit de poştaş căzut în casă a decedat la spital. Bătrânul, în vârstă de 76 de ani era infectat cu SARS-CoV-2. Acesta era vaccinat cu serul produs de Johnson & Johnson.

Bătrânul a fost găsit, miercuri, de factorul poştal care deserveşte zona respectivă. Acesta venise pentru a treia zi la rând la uşa bărbatului de 76 de ani pentru a-i aduce pensia. Dacă în primele două zile nu i-a răspuns, miercuri acesta a putut auzi gemete de după uşă. A reuşit să schimbe două vorbe printre uşă cu cel aflat în casă, care a spus că era căzut şi nu se putea mişca.

Pentru că bătrânul nu avea nicio rudă şi nici nu putea deschide uşa, poştaşul a sunat la 112. Acesta a cerut ajutorul echipajelor de intervenţie, astfel că la faţa locului au ajuns Ambulanţa, Poliţia şi Pompierii. Pompierii au reuşit să deblocheze uşa cu echipamentele specifice şi au permis accesul cadrelor medicale în interiorul locuinţei. Bărbtul era căzut în sufrageria apatamentului, fără a se putea mişca, din cauza stării în care era.

Vecinii acestuia spun că bărbatul se mişca foarte greu în ultima perioadă după, asta pentru că îşi trata singur piciorul. „El s-a lovit la picior de la şold în urmă cu ceva timp. Cum nu are pe nimeni, vecinii i-au spus să îl ducă ei la spital. Părea o fractură, ceva. El a refuzat şi a spus că se tratează cu alifie chinezească. Dar abia se mai putea mişca, iar piciorul bun se atrofia şi el, pentru că nu făcea mişcare. Dacă nu veneau acum cred că murea în casă”, a spus unul dintre vecini.

Bătrânul a fost transportat la spital. Ulterior acesta a fost internat pe secţia de boli infecţioase, însă după doar două zile a decedat.

Zeci de cazuri nou de Covid în judeţ

În ultimele 24 de ore autorităţile au raportat 49 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. În 4 dintre cazuri este vorba despre reinfectări.

În prezent, pe secţia ATI nu mai este niciun pacient cu Covid. Pe celelalte secţii sunt internaţi 68 de pacienți confirmați cu Covid, dintre care 8 sunt copii.

Rata de infectare este în uşoară scădere la nivel judeţean atingând 2,46 de cazuri la mie faţă de 2,50 cât era ieri. La nivelul municipiului Botoşani, indicele este de 4,29 de cazuri la mie, în ultimele 14 zile fiind depistate ca fiind pozitive 505 persoane.

Cea mai gravă situaţie este înregistrată la Suliţa, unde rata de infectare este de 7,16 la mie.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
12.3 ° C
17.6 °
12.2 °
86 %
2.1kmh
32 %
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
17 °
lun
17 °
mar
12 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Pentru că șoferii continuă să nu respecte indicatoarele rutiere, s-a trecut la următorul nivel.

EDITORIAL

Timpul ne face mereu surprize, dar nu toate îmbucurătoare. Iată, acum ne-a adus vestea tristă, logic posibilă, dar mereu neașteptată și cutremurătoare în cazul...

GÂNDUL ZILEI

Eminescologii toți Au dileme foarte mari: Oare plopii fără soț Or fi fost … celibatari? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...