sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTBătrân găsit căzut de poştaş, mort la spital din cauza Covid. Bărbatul...

Bătrân găsit căzut de poştaş, mort la spital din cauza Covid. Bărbatul era vaccinat

Bărbatul care zilele trecute a fost găsit de poştaş căzut în casă a decedat la spital. Bătrânul, în vârstă de 76 de ani era infectat cu SARS-CoV-2. Acesta era vaccinat cu serul produs de Johnson & Johnson.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Bătrânul a fost găsit, miercuri, de factorul poştal care deserveşte zona respectivă. Acesta venise pentru a treia zi la rând la uşa bărbatului de 76 de ani pentru a-i aduce pensia. Dacă în primele două zile nu i-a răspuns, miercuri acesta a putut auzi gemete de după uşă. A reuşit să schimbe două vorbe printre uşă cu cel aflat în casă, care a spus că era căzut şi nu se putea mişca.

Pentru că bătrânul nu avea nicio rudă şi nici nu putea deschide uşa, poştaşul a sunat la 112. Acesta a cerut ajutorul echipajelor de intervenţie, astfel că la faţa locului au ajuns Ambulanţa, Poliţia şi Pompierii. Pompierii au reuşit să deblocheze uşa cu echipamentele specifice şi au permis accesul cadrelor medicale în interiorul locuinţei. Bărbtul era căzut în sufrageria apatamentului, fără a se putea mişca, din cauza stării în care era.

Vecinii acestuia spun că bărbatul se mişca foarte greu în ultima perioadă după, asta pentru că îşi trata singur piciorul. „El s-a lovit la picior de la şold în urmă cu ceva timp. Cum nu are pe nimeni, vecinii i-au spus să îl ducă ei la spital. Părea o fractură, ceva. El a refuzat şi a spus că se tratează cu alifie chinezească. Dar abia se mai putea mişca, iar piciorul bun se atrofia şi el, pentru că nu făcea mişcare. Dacă nu veneau acum cred că murea în casă”, a spus unul dintre vecini.

Bătrânul a fost transportat la spital. Ulterior acesta a fost internat pe secţia de boli infecţioase, însă după doar două zile a decedat.

Zeci de cazuri nou de Covid în judeţ

În ultimele 24 de ore autorităţile au raportat 49 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. În 4 dintre cazuri este vorba despre reinfectări.

În prezent, pe secţia ATI nu mai este niciun pacient cu Covid. Pe celelalte secţii sunt internaţi 68 de pacienți confirmați cu Covid, dintre care 8 sunt copii.

Rata de infectare este în uşoară scădere la nivel judeţean atingând 2,46 de cazuri la mie faţă de 2,50 cât era ieri. La nivelul municipiului Botoşani, indicele este de 4,29 de cazuri la mie, în ultimele 14 zile fiind depistate ca fiind pozitive 505 persoane.

Cea mai gravă situaţie este înregistrată la Suliţa, unde rata de infectare este de 7,16 la mie.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
nori împrăștiați
29.5 ° C
30.5 °
29.4 °
28 %
3.3kmh
47 %
sâm
29 °
Dum
28 °
lun
30 °
mar
33 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...