spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTTabăra de jurnalism “Ai Noștri tineri” – bucurie și entuziasm

Tabăra de jurnalism “Ai Noștri tineri” – bucurie și entuziasm

În perioada 15 – 22 august, a avut loc cea de-a șasea ediție a taberei de jurnalism “Ai Noștri tineri”, desfășurată pentru al doilea an consecutiv la Vorona. Participanții au fost găzduiți în campusul Liceului “Ștefan cel Mare și Sfânt“ Vorona.

Tabăra a inclus tradiționalele traininguri de televiziune și radio, dar și cursuri noi. Copiii și tinerii prezenți au învățat despre ceea ce presupune jurnalismul muzical, dar și despre fotojurnalism, în contextul protejării propriilor imagini ori a vieții private. La cursul de televiziune participanții au realizat două reportaje video despre o biserică de lemn de pe la 1700 și respectiv, casa-muzeu a meșterului popular, Niculina Andronahe, pentru care tot ei au făcut muncă de teren. Aceleași subiecte au fost transformate și în reportaje radio, tocmai pentru ca participanții să înțeleagă diferența între un material radio și unul de televiziune.

„Monitorul de Botoșani”, partenerul media al taberei

Cotidianul „Monitorul de Botoșani” a fost partenerul media al acestei tabere. Cursul de fotojurnalism susținut de Cătălin Moraru, redactorul-șef al ziarului “Monitorul de Botoșani”, i-a inițiat pe participanți în ceea ce privește fotografia de presă, dar din prisma respectării drepturilor de autor, a drepturilor persoanelor care apar în imaginile publicate, a protejării drepturilor de autor etc.

La “Jurnalism muzical”, după o scurtă prezentare a genurilor muzicale, Doru Ionescu, realizatorul emisiunii “Remix” (TVR3), i-a provocat pe copii la o discuție pe baza melodiilor preferate, iar la final, au realizat împreună recenzia melodiei “Trenulețul”  lansate de trupa Zdob și Zdub.

Scenetă de teatru tv

Participanții au lucrat și o scenetă de teatru tv, intrând astfel în lumea de altădată a Junimii. Astfel, copiii i-au jucat pe Eminescu, Creangă, Slavici sau Maiorescu, surpriza producției fiind o intercalare a lumii de ieri cu cea a micilor reporteri de azi. Sceneta intitulată “Junimea și viitorul jurnalismului” după scenariul tinerei Paula Alexandra Ifrim, fost reporter Buzz, a fost realizată cu îndrumarea actriței și a producătorului TVR, Claudia Nicolau și a editorului video, Bogdan Sterpu.

Cu Larisa Avram – producător TVR2 și Claudia Nicolau, copiii au realizat și reportajele tv amintite, iar pe zona de radio, participanții au lucrat cu jurnalista Radio România-Actualități, Camelia Banța.  Au mai fost în program ore de dicție zilnic, dar și de editare video cu Bogdan Sterpu (TVR). La cursuri au participat și șapte elevi ai liceului „Ștefan cel Mare” din Vorona.

Concurs de miss și mister

Nu a lipsit nici anul acesta concursul de miss și mister, eveniment organizat chiar de către participanții din tabără, iar festivitatea de premiere i-a bucurat pe cei mai activi cu premii constând în ghiozdane  și competențe după cum aceștia s-au remarcat: revelație jurnalistică, micul jurnalist, micul fotograf, excelență în imagine și editare video, excelență ca producător tv și radio, reporter radio, reporter tv ș.a.

Tabăra de jurnalism “Ai Noștri tineri” a fost organizată de Asociația Buzzmedia, condusă de jurnalistul Ioana Matfeev, prin autofinanțare și susținerea firmei Cordep SRL.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
9.8 ° C
12.7 °
8.9 °
70 %
0.7kmh
27 %
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
21 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...