sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăLocalCentru de Excelență inaugurat la Darabani (video)

Centru de Excelență inaugurat la Darabani (video)

Sâmbătă, 1 octombrie, a fost inaugurat Centrul de Excelență la Școala Gimnazială „Leon Dănăilă” din Darabani. Acesta a fost deschis pentru elevii capabili de performanță și va avea cinci discipline. Este vorba despre disciplinele limba şi literatura română, istorie, geografie, limba engleză şi matematică.

Evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă susținută de preotul Marius Barbacariu, care este și profesor de religie în cadrul Școlii. Sâmbătă au fost prezente mai multe oficialități. Este vorba despre inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc, Daniela Vicol, directorul Centrului de Excelență județean, deputatul Costel Șoptică. De asemenea, a fost prezent și primarul orașului, Mihai-Alin Gîrbaci.

„Astăzi (n.r 1 octombrie), prestigioasa noastră școală trăiește momente emoționante și în același timp înălțătoare, prilejuite de deschiderea Centrului de Excelență la cinci obiecte: limba română, istorie, geografie, limba engleză și matematică. Țin să precizez că două grupe de la acest Centru, vor fi finanțate de către Centru de Excelență, iar alte două sunt finanțate de la bugetul local (…)”, a declarat Ovidiu Ștefănucă, directorul Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă”.

„Școala nu-i decât un imens lan de secară la marginea unei prăpăstii amețitoare”

Tot sâmbătă, a transmis un mesaj emoționant Mihaela Cardaș, profesor de limba și literatura română, și sub îndrumarea căreia zeci de elevi au obținut rezultate remarcabile la diverse olimpiade sau concursuri școlare.

„Meseria de dascăl este, fără doar și poate, o dulce și frumoasă nebunie. Iar școala nu-i decât un imens lan de secară la marginea unei prăpăstii amețitoare. Datoria noastră de dascăli este să stăm la marginea unei prăpastii și să-i prindem pe copii să nu cadă în prăpastie. Cu siguranță nu vom reuși să-i prindem pe toți , dar daca vom reuși să prindem mare parte dintre ei, putem spune că misiunea noastră a fost îndeplinită, a transmis în cadrul evenimentul Mihaela Cardaș, profesor de limba și literatura română.

Spre finalul evenimentului au vorbit elevele de elită a Școlii din Darabani, respectiv Niculina Jalbă, dar și surorile Ștefania și Veronica Horopciuc. Cea din urmă a fost singura elevă din Darabani care a reușit să obțină nota maximă la examenul de Bacalaureat din vară. Cele două surori au susținut și un moment artistic deosebit.

Centrul de Excelență de la Darabani este al cincilea de acest fel din județ și va fi alcătuit din patru grupe formate din cei mai buni elevi din Darabani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
18.2 ° C
19.3 °
15.5 °
88 %
2.5kmh
76 %
sâm
31 °
Dum
28 °
lun
29 °
mar
29 °
mie
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când îți place prea tare ce scrie pe bord, nu mai are importanță unde parchezi.

EDITORIAL

După ce ne-a tot amenințat cu reforme fiscale și noi măsuri menite să reducă deficitul bugetar, Guvernul s-a îndurat să le facă publice. Proiectul...

EPIGRAMA ZILEI

Cred că are râie, vara Unei cunoștințe dragi C-o mănâncă subsuoara Din ... nădragi!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...