vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTCentru de Excelență inaugurat la Darabani (video)

Centru de Excelență inaugurat la Darabani (video)

Sâmbătă, 1 octombrie, a fost inaugurat Centrul de Excelență la Școala Gimnazială „Leon Dănăilă” din Darabani. Acesta a fost deschis pentru elevii capabili de performanță și va avea cinci discipline. Este vorba despre disciplinele limba şi literatura română, istorie, geografie, limba engleză şi matematică.

Evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă susținută de preotul Marius Barbacariu, care este și profesor de religie în cadrul Școlii. Sâmbătă au fost prezente mai multe oficialități. Este vorba despre inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc, Daniela Vicol, directorul Centrului de Excelență județean, deputatul Costel Șoptică. De asemenea, a fost prezent și primarul orașului, Mihai-Alin Gîrbaci.

„Astăzi (n.r 1 octombrie), prestigioasa noastră școală trăiește momente emoționante și în același timp înălțătoare, prilejuite de deschiderea Centrului de Excelență la cinci obiecte: limba română, istorie, geografie, limba engleză și matematică. Țin să precizez că două grupe de la acest Centru, vor fi finanțate de către Centru de Excelență, iar alte două sunt finanțate de la bugetul local (…)”, a declarat Ovidiu Ștefănucă, directorul Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă”.

„Școala nu-i decât un imens lan de secară la marginea unei prăpăstii amețitoare”

Tot sâmbătă, a transmis un mesaj emoționant Mihaela Cardaș, profesor de limba și literatura română, și sub îndrumarea căreia zeci de elevi au obținut rezultate remarcabile la diverse olimpiade sau concursuri școlare.

„Meseria de dascăl este, fără doar și poate, o dulce și frumoasă nebunie. Iar școala nu-i decât un imens lan de secară la marginea unei prăpăstii amețitoare. Datoria noastră de dascăli este să stăm la marginea unei prăpastii și să-i prindem pe copii să nu cadă în prăpastie. Cu siguranță nu vom reuși să-i prindem pe toți , dar daca vom reuși să prindem mare parte dintre ei, putem spune că misiunea noastră a fost îndeplinită, a transmis în cadrul evenimentul Mihaela Cardaș, profesor de limba și literatura română.

Spre finalul evenimentului au vorbit elevele de elită a Școlii din Darabani, respectiv Niculina Jalbă, dar și surorile Ștefania și Veronica Horopciuc. Cea din urmă a fost singura elevă din Darabani care a reușit să obțină nota maximă la examenul de Bacalaureat din vară. Cele două surori au susținut și un moment artistic deosebit.

Centrul de Excelență de la Darabani este al cincilea de acest fel din județ și va fi alcătuit din patru grupe formate din cei mai buni elevi din Darabani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.5 ° C
5.6 °
3.8 °
86 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...