spot_img
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăLocal BTUrban Serv este pregătită pentru iarnă. Au fost prezentate utilajele care vor...

Urban Serv este pregătită pentru iarnă. Au fost prezentate utilajele care vor interveni pe străzi (video)

Societatea Urban Serv anunță că este pregătită pentru sezonul rece. Primarul Cosmin Andrei şi viceprimarul Bogdan Buhăianu au inspectat, vineri, utilajele care vor acţiona pe străzile municipiului în această iarnă.

„Vă prezentăm modalitatea în care ne-am pregătit, să nu ne ia iarna pe nepregătite. Societatea Urban serv a pregătit utilajele și stocurile de materiale pentru primele intervenții care vor fi în acest sezon rece. De la an la an îmbunătățim parcul auto cu care intervenim pe străzile și trotuarele din municipiul Botoșani. Am făcut acest lucru și în acest an, cu un utilaj pentru trotuare”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Bogdan Buhăianu, fost director al Urban Serv, va coordona activitatea de deszăpezire. „Domnul director a preluat foarte bine această activitate și o face conștient de importanța ei pentru comunitatea locală. Felicit angajați Urban Serv care în fiecare an, pot să zic chiar că se sacrifică pentru că salariile nu sunt foarte mari, raportat la munca pe care ei reușesc să o facă. Cel puțin în ultimii ani, când iarna nu ne-a mai luat pe nepregătite. Sunt convins că toate utilajele sunt în regulă. Raportat la cantitățile de sare sunt verificate și raportat la toate celelalte cu care intervenim pe carosabil și trotuare sunt în stoc”, a declarat viceprimarul Bogdan Buhăianu.

Stocuri pregătite pentru iarnă 

Directorul general Urban Serv, Gabriel Tanasă, a precizat faptul că sunt pregătite stocuri suficiente pentru a nu avea probleme până la sfârșitul anului.

Din punct de vedere tehnic și organizatoric stăm foarte bine. Am fost conștienți că urmează acest episod de iarnă. Încă de zilele trecute noi am ieșit în patrulare pe străzile din municipiu. Avem pregătite stocuri suficiente pentru a nu avea probleme până la sfârșitul anului. Avem un contract de achiziții sare care presupune achiziționarea a 1300 de tone antiderapant. Stocurile de clorură de calciu sunt deja aflate în magazia noastră. Din punct de vedere tehnic, utilajele funcționează, toate au trecut inspecțiile tehnice. Având în vedere că anul trecut nu ne-am bucurat de o iarnă atât de intensă, astfel încât utilajele noastre nu au fost suficient de folosite. Sperăm totuși să o facem anul acesta. Să fiți convinși că vom face o treabă bună iarna aceasta, așa cum am făcut-o în ultimii ani”, a afirmat Gabriel Tanasă, director general Urban Serv.

Totodată, primarul Cosmin Andrei le cere botoșănenilor să fie răbdători, deoarece utilajele de dezăpezit nu pot acționa în același timp pe toate străzile din municipiu.

Avem un număr la dispecerat, care este disponibil non-stop. Pe site-ul societății Urban Serv este afișat numărul de la dispecerat unde putem primi sesizări intervențiile pe care le reclamă cetățenii, dacă va fi cazul. Foarte important, trebuie să știe botoșănenii că nu putem acționa concomitent pe toate străzile din municipiul Botoșani. Avem o ordine de priorități. Dacă vor fi precipitații vom interveni pe: intrările în oraș, drumuri în pantă, accesele la școli, spitale, intersecții, străzi principale. Ajungem și în cartiere, dar trebuie să aibă răbdare să finalizăm întâi aceste artere, care sunt o prioritate pentru noi”, a mai adăugat Cosmin Andrei.

Urban Serv are în parcul auto 14 autospeciale pentru activitatea specifică sezonului rece. Astfel, 10 sunt destinate dezăpezirii carosabilului, iar 4 pentru trotuare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
21.6 ° C
21.6 °
19.9 °
43 %
3.6kmh
0 %
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...