vineri, mai 10, 2024
AcasăLocal BTAnchetă pornită de Comisia Europeană cu privire la achiziţiile făcute în pandemie...

Anchetă pornită de Comisia Europeană cu privire la achiziţiile făcute în pandemie după materialele apărute în Monitorul şi la „România, te iubesc”

Monitorul de Botoşani a prezentat încă din luna septembrie a anului trecut cum au fost făcute o serie de achiziţii legate de pandemie. Astfel, proiecte demarate în 2020 au fost aprobate abia în 2022. Materialul integral îl puteţi citi aici.
Luna trecută, jurnaliştii Monitorul au relatat cum zeci de tone de dezinfectant, milioane de măști de unică folosință și mănuși chirurgicale au ajuns în județul Botoșani, oficial pentru a ajuta populația școlară a județului în lupta cu pandemia de Covid-19, care a fost depăşită, însă, de aproape un an deja. Materialul îl puteţi citi aici.
Ulterior a anchetă similară a fost publicată şi de ROMANIA, TE IUBESC!. În urma acesteia  Comisia Europeană și Ministerul Fondurilor Europene au deschis investigații. Potrivit unor surse citate de România, te iubesc au fost cerute deja “clarificări și informații de la autoritățile de management române responsabile de programele operaționale Infrastructură Mare (POIM) și Competitivitate (POC).”
“Avem în derulare o investigație pentru a clarifica faptele și pentru moment nu putem oferi detalii suplimentare”, a declarat pentru sursa citată un oficial din interiorul Comisiei.
Ministerul Fondurilor Europene verifică toate primăriile într-o “acțiune amplă de investigare” demarată după difuzarea reportajului. “Conducerea MIPE a dispus Corpului de Control al Ministerului să demareze o acțiune amplă de investigare privind achizițiile efectuate în contextul pandemiei COVID-19 prin programele finanțate din fonduri europene, în vederea verificării obiectivelor și proiectelor de investiții derulate de autoritățile administrațiilor publice locale și instituțiilor publice subordonate acestora în acest sens“, a transmis Ministerul Fondurilor Europene pentru sursa citată.
Ancheta “România, te iubesc!” a vizat achizitii în toată țara. Din Iași și Botoșani, până în Tulcea, Brăila, Gorj sau Teleorman.
Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.5 ° C
10.6 °
10.5 °
65 %
1.1kmh
94 %
vin
20 °
sâm
18 °
Dum
17 °
lun
17 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când președinta CJ le dă drumul acasă celor care îi scriu pe Facebook, se cunoaște din prima propoziție.

EDITORIAL

Din lipsă de ceva mai bun, zilele acestea am ajuns pe la Buzz House. Filmul, nu altceva... Și pot spune că m-am îngrozit de-a...

EPIGRAMA ZILEI

Dacă Domnul ar decide Spre Pământ să îți iei zborul Ai vedea cum, prin partide, Tagma fură iar poporul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...