spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocalIncendii prevenite de pompieri în Havârna și Răchiți. Avertisment cu privire la...

Incendii prevenite de pompieri în Havârna și Răchiți. Avertisment cu privire la pericolele coșurilor de fum

Alte două case din localitățile Havârna și Răchiți au fost în pericol, ieri după-amiază, din cauza unor incendii care au izbucnit în jurul coșurilor de fum. Intervenția pompierilor militari a evitat producerea unor pagube materiale semnificative.

La Havârna, incidentul s-a soldat cu arderea funinginii din coșul de fum, în timp ce la Răchiți, aproximativ 15 metri pătrați din acoperișul unei case au fost afectați de flăcări.

Potrivit primelor investigații, incendiile au izbucnit cel mai probabil din cauza coșurilor de fum neprotejate termic față de materialele combustibile din structura acoperișurilor sau din cauza lipsei curățării periodice de funingine.

În contextul acestor evenimente, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență reamintesc măsurile de prevenție pe care locuitorii trebuie să le adopte pentru a minimiza riscurile de incendiu asociate cu coșurile de fum:

Verificarea și Reabilitarea Coșurilor de Fum:

Este esențial să se verifice periodic coșurile de evacuare a fumului pentru a identifica eventualele fisuri care ar putea permite scânteilor să aprindă materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului, cum ar fi grinzi sau astereală.

Curățarea Periodică a Coșurilor de Fum:

Depunerile de funingine pot deveni periculoase, provocând incendii sau blocând canalele de evacuare. Prin curățarea periodică, riscul acestor incidente este redus semnificativ.

Tencuire și Văruire pentru Detectarea Fisurilor:

Tencuirea și văruirea părții din pod a coșului de fum ajută la identificarea imediată a fisurilor. Eventualele scântei sau căldură care ies prin fisurile unui coș deteriorat pot constitui surse de aprindere.

Îngroșarea Zidăriei Coșului și Păstrarea Distanței:

Este recomandată îngroșarea zidăriei coșului la trecerea prin planșee, lăsând un spațiu între această zidărie și elementele combustibile ale planșeului. De asemenea, este crucial să se păstreze o distanță adecvată între fața exterioară a coșurilor și elementele combustibile ale acoperișului.

Pentru prevenirea intoxicațiilor cu fum, se recomandă și montarea detectoarelor de incendiu în locuințe. Acestea semnalează din timp acumulările de fum și gaze toxice, oferind utilizatorilor timp pentru a reacționa corespunzător.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
11.6 °
8.8 °
68 %
1.6kmh
7 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
20 °
mie
13 °
joi
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...