spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocalMăsuri extinse luate de forțele de ordine pentru perioada 30 noiembrie -...

Măsuri extinse luate de forțele de ordine pentru perioada 30 noiembrie – 3 decembrie

Cu ocazia Sărbătorii Sfântului Andrei și a Zilei Naționale a României, forțele de ordine din județau pus în aplicare un amplu plan de măsuri pentru a asigura siguranța cetățenilor în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie. Acțiunile integrate ale Ministerului Afacerilor Interne, Jandarmeriei, Poliției de Frontieră și Inspectoratului pentru Situații de Urgență sunt menite să prevină orice incidente antisociale și să asigure un climat de liniște și siguranță.

Peste 400 de polițiști, împreună cu reprezentanți ai altor structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, vor fi mobilizați în această perioadă, concentrându-și eforturile pe prevenirea infracțiunilor și intervenția rapidă în sprijinul cetățenilor, acolo unde este necesar. Cetățenii sunt îndemnați să respecte regulile de conviețuire socială și să colaboreze cu forțele de ordine pentru a menține un mediu sigur.

Polițiștii vor efectua acțiuni preventive în toate domeniile infracționale, de la cele economice și silvice, până la cele îndreptate împotriva patrimoniului sau a persoanei. Se vor desfășura controale și în trafic, iar polițiștii rutieri vor fi prezenți cu autospeciale echipate pentru prevenirea și combaterea accidentelor, inclusiv pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a suplimentat efectivele pentru a asigura ordinea și siguranța publică la manifestările cu participare numeroasă, inclusiv la parada cu torțe de această seară din comuna Vârfu Câmpului, dar și la evenimentele prilejuite de Sfântul Andrei și Ziua Națională. Se va acorda o atenție deosebită zonelor lângă lăcașurile de cult, pentru a evita incidentele în timpul manifestărilor religioase.

Poliția de Frontieră a luat măsuri suplimentare pentru a asigura un control eficient în punctele de trecere a frontierei. Arterele de control vor fi suplimentate la nevoie, iar cetățenii sunt sfătuiți să consulte aplicația Trafic on-line pentru a evita aglomerația în punctele de trecere.

Pompierii militari vor fi pregătiți să acționeze pentru stingerea incendiilor și acordarea primului ajutor medical. În acest context, cetățenii sunt sfătuiți să respecte măsurile de prevenire a incendiilor în locuințe și gospodării, iar pompierii fac un apel la responsabilitate pentru evitarea situațiilor periculoase legate de coșurile de fum, sobe și instalațiile electrice.

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani va desfășura activități de informare și conștientizare privind consumul și dependența de droguri. Cetățenii sunt sfătuiți să petreacă în siguranță, să evite consumul excesiv de alcool și să solicite sprijinul forțelor de ordine în caz de nevoie.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
8.5 ° C
14.6 °
7.8 °
66 %
2kmh
5 %
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
8 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...