joi, februarie 22, 2024
AcasăLocalSute de botoșăneni au petrecut pe ritmuri folclorice de 1 Decembrie (video)

Sute de botoșăneni au petrecut pe ritmuri folclorice de 1 Decembrie (video)

Astăzi, de Ziua Națională a României, botoșănenii au avut prilejul de a petrece câteva ore pe ritmuri tradiționale, dar fără a fi nevoiți să asculte discursurile autorităților. Pe Pietonalul Unirii a răsunat muzica Orchestrei ,,Rapsozii Botoșaniului”, dar și a micilor artiști, care i-au și scos pe cei prezenți la dans.

După eșecul autorităților în privința manifestărilor dedicate Zilei Naționale, Orchestra ,,Rapsozii Botoșaniului” a salvat situația și a mai descrețit frunțile celor care au ratat parada din cauza proastei organizări. Oficialii au fost prezenți și de această dată, dar nu au mai fost invitați să ia cuvântul.

,,Sunt mândru că sunt român și nu prea”

Evenimentul din fața Cinematografului Unirea a atras sute de curioși de toate vârstele. În cadrul spectacolului au evoluat soliștii vocali și instrumentiști ai orchestrei ,,Rapsozii”, precum Alina Huțu, Constantin Petrescu, Loredana Călin, Mitică Ștefan, Oleg Sacaliuc, Alexandru Todirel Marin și Ionuț Scripcariu. Invitata specială va fi Petronela Rusu.

,,Foarte frumos tot, o admir pe doamna Petronela Rusu, dar și pe ceilalți, sunt ai noștri. Nu, la paradă nu am prins, spunea lumea că nu a fost cine știe ce, la anul de acum. Sunt mândru că sunt român și nu prea. Strămoșii noștri și-au dat viața pentru noi și de asta sunt mândru, dar de ce se întâmplă acum nu prea sunt așa mândru, corupție multă la noi”, a spus un botoșănean.

Botoșăneni invitați la horă

După amiază, tot pe Pietonal, botoșănenii au fost invitați să sărbătorească împreună Ziua Națională și să încingă o Horă a Unirii plină de bucurie și unitate. Ansamblurile folclorice invitate de pe tot cuprinsul județului Botoșani și copiii participanți vor da viață acestei manifestări, aducând în prim-plan tradiția și frumusețea diversității noastre.

În atenția publicului au fost tinerii artiști Ștefan Gireadă și Miruna Iustina Gireadă, alături de ansamblurile ,,Spic de Grâu” din Dobârceni, ,,Zorile Havârna” din Havârna, ,,Doina Costeștilor” din Costești.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
2.1 ° C
2.1 °
2.1 °
79 %
1.6kmh
22 %
joi
11 °
vin
13 °
sâm
15 °
Dum
13 °
lun
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pe Bulevard pare că se pregăteşte ceva pentru botoşăneni.

EDITORIAL

De fiecare dată când un politruc ales sau numit într-o funcție publică o dă prin bălării, vine în fața noastră cu un text de-a...

EPIGRAMA ZILEI

Când vin seara târzior Și intru-n dormitor sfios Ea croșetează de zor Un ochi pe față… doi pe dos! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...