spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocalWeekend cu spectacole la Teatrul ,,Eminescu''

Weekend cu spectacole la Teatrul ,,Eminescu”

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani invită iubitorii de teatru în acest sfârșit de săptămână, la spectacolul „La Academie” de Alexandra Felseghi. Instituția de cultură pune la vânzare toate biletele pentru luna decembrie cu o ofertă specială.

Luna decembrie este luna cadourilor la Teatrul „Mihai Eminescu”. Instituția sărbătorește această perioadă cu un dar special pentru iubitorii de teatru, aceștia pot cumpăra două bilete și plătesc doar unul.

,,Fă un cadou special cuiva drag și oferă-i în dar un spectacol de teatru! La spectacolele din luna decembrie, la cumpărarea unui bilet primești unul gratuit!”, au transmis reprezentanții teatrului.

Sâmbătă, 2 decembrie și duminică, 3 decembrie, de la ora 18.00, botoșănenii sunt așteptați la Casa Tineretului pentru a viziona spectacolul „La Academie” de Alexandra Felseghi, regizat de Andrei Măjeri.

,,Un tribut adus mediului rural românesc”

Scenografia spectacolului este semnată de Adrian Balcău, coregrafia de Victoria Bucun, iar sound-design-ul de Adrian Piciorea. Din distribuția spectacolului fac parte Gina Patrașcu-Zamfirache, Dana Bucătaru, Crenola Muncaciu, Cezar Amitroaei, Ioan Crețescu, Răzvan Amitroaei, Gheorghe Frunză, Sorin Ciofu, Radu Dragoș și elevii Ionuț Crețu, Matei Său.

„La Academie” de Alexandra Felseghi, în regia lui Andrei Măjeri este spectacolul cu care Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani a participat la Festivalul Național de Teatru, ediția XXXIII, 2023.

„LA ACADEMIE este prima mea abordare a ceea ce se cheamă «teatru popular», un tribut adus mediului rural românesc, căruia îi aparțin și de la care mă revendic. Am lăsat toți porii deschiși către durerea celor care urlă din spatele unui mare râs, a unor grimase exprimate prin ludic și grotesc”, a transmis regizorul Andrei Măjeri.

,,Pociți, sleiți de forțe și adunați de spate, de munci, de abandon și bătrânețe, ei reușesc să-și descrețească frunțile, organizându-și propriile bucurii, imaginându-și libertăți și înșfăcându-și soarta chiar de gât. Ei sunt puternici, mândri și frumoși. Sunt liberi. Spectacolul nostru poate fi receptat ca o comedie pastorală, agrestă, bucolică, câmpenească, rustică sau rurală… Pe scurt, cu țărani. Dar poate fi și, totodată, răsturnat spre o tragedie în desfășurare. Spre un iminent cataclism”, a adăugat Măjeri.

Durata spectacolului este de 1 oră și 50 minute, fără pauză. Intrarea în sala de spectacol se face la ora 17:45. Prețul unui bilet întreg este de 36 de lei și de 18 lei pentru elevi, studenți și pensionari. Biletele se pot achiziționa de la Casa Tineretului, de la casieria Cinema Unirea sau de pe https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
11.6 °
8.2 °
81 %
0.4kmh
0 %
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
21 °
sâm
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Încă e bine, faza următoare e că dispar și camerele de luat vederi.

EDITORIAL

Nu e prima dată când pomenesc de Cănuță-om sucit, acel personaj aparent inventat de Caragiale, dar cât se poate de reprezentativ pentru spațiul mioritic....

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...