spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocalEveniment dedicat voluntarilor, în premieră la Botoșani (video)

Eveniment dedicat voluntarilor, în premieră la Botoșani (video)

În premieră la Botoșani, zeci de tinerii voluntari au fost premiați de Municipalitate în cadrul ,,Galei Voluntarilor”. Programată cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntariatului, inițiativa este menită să aducă laudă și recunoaștere devotamentului tinerilor care se implică în activități de ajutorare a semenilor.

Gazda evenimentului a fost Teatrul pentru Copii și Tineret ,,Vasilache”, unde, la finalul Galei, s-a pregătit și un spectacol pe placul tuturor.

,,Bine ați venit în această seară, aici, la teatru, într-o zi care, din păcate, nemediatizată anual, nu prea este cunoscută, foruri internaționale au hotărât ca ziua de 5 decembrie să fie declarată Ziua Internațională a Voluntarului. Anul acesta, la Botoșani, în premieră, s-a dorit scoaterea în evidență și, de asemenea, începerea unei practici constante ca, în fiecare an, să dezvoltăm activitățile, voluntariale, sociale, culturale”, a spus Marius Rogojinschi, directorul Teatrului ,,Vasilache”.

,,Vă suntem recunoscători pentru ceea ce ați făcut și apreciez foarte mult implicarea și altruismul de care ați dat dovadă. Această diplomă cântărește mai mult prin faptul că a fost legiferată activitatea de voluntariat și nu poate decât să ne onoreze că am putut să semnăm diplomele pentru dumneavoastră”, a spus primarul Cosmin Andrei.

,,Nu cred că avem nevoie de o zi pentru a sărbători, noi ne luăm fericirea din micile reușite de zi cu zi”

Gala a adunat aproape 100 de tineri talentați din trupele de teatru ale liceelor din Botoșani, precum și membri ai Clubului Interact Botoșani.

,,Nu fac voluntariat pentru a fi premiată sau pentru a mă face remarcată, ci pentru a ajuta și a aduce un pic de fericire acolo unde avem posibilitatea. Totuși, este însă o foarte mare bucurie să vezi că îți sunt recunoscute actele de voluntariat și mă bucur de acest eveniment deosebit. Am aflat și eu de curând că astăzi este Ziua Voluntarului, dar nu cred că avem nevoie de o zi pentru a sărbători, noi ne luăm fericirea din micile reușite de zi cu zi”, a transmis o tânără.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
15.6 ° C
19.6 °
15.6 °
46 %
3kmh
9 %
Dum
15 °
lun
25 °
mar
26 °
mie
14 °
joi
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...