spot_img
miercuri, mai 1, 2024
AcasăLocalExpoziție personală organizată la Colecția de Artă

Expoziție personală organizată la Colecția de Artă

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică și Etnografie găzduiește, în perioada 4 – 31 decembrie 2023, în spațiul Colecției de Artă, expoziția personală ,,În umbra culorii”, cu lucrări semnate de artistul Silviu George Babii.

Pe simeze sunt expuse 26 de lucrări realizate în pastel și tehnică mixtă, dar și instalații, cu o tematică variată, natură statică – flori, peisaje și compoziții cu personaje. Vernisajul expoziției va avea loc duminică, 10 decembrie, de la ora 11:30. Evenimentul va fi prezentat de muzeograful Ana Coșereanu, iar curator este artistul vizual Liviu Șoptelea.

Artistul Silviu George Babii, absolvent al Școlii Populare de Arte ,,George Enescu” Botoșani – clasa prof. Victor Hreniuc, s-a născut la Brașov și a devenit ,,botoșănean” prin dragostea sa față de acest oraș moldav, dragoste exprimată și prin sutele de lucrări realizate de-a lungul vremii, până la cei 46 de ani.

,,Încerc să forţez frontierele, să sparg barierele”

Lumea artistului e construită din lucrări ce compun și descompun lume și lumi, le aranjează ca un puzzle, folosindu-se cu măiestrie de pastel, dar abordând curajos și uleiul și tehnicile mixte, realizând instalații surprinzătoare, despre care artistul însuși menționează.

„Este un stil care mă ajută să mă explorez pe mine şi lumea. Încerc să forţez frontierele, să sparg barierele. Nu cred că arta are aşa ceva. Instalaţiile presupun o combinaţie de tehnici moderne şi nonconformiste, prin adăugarea la pictura clasică a diferite obiecte, telefoane mobile, piese industriale, de calculator. Toate ataşate pânzei, în completarea desenului clasic“, a spus artistul Silviu George Babii.

Artistul a fost distins cu Locul I – Concursul de afișe ,,Campania națională anti-fumat” (1998) și Locul II – Concursul de lucrări plastice ,,Andronic Țăranu”, Botoșani (2019)
Lucrări ale artistului se află în colecții publice – Memorialul Ipotești – Centru Național de Studii ,,Mihai Eminescu” și private din: România, Anglia, Ucraina, Franța, Germania, Italia, Olanda, Norvegia, etc.

Silviu George Babii a participat la numeroase tabere de pictură, printre care Tabăra națională de pictură și grafică Șendriceni (1997), Maeștri și discipoli – Ipotești (2001), Tabăra națională de pictură ,,Ștefan Luchian” – Ipotești (2002), Tabăra de pictură transfrontalieră Botoșani-Cernăuți (2008), Tabăra de pictură Ipotești (2011), Tabăra Națională de pictură Sîngeorgiu de Mureș (noiembrie 2011, 2012), Tabăra internațională de pictură Tg. Mureș (2012), Tabăra de pictură Seini – Baia-Mare (august 2012) și expoziții de grup, cu diverse tematici: expoziția de la ,,Altis Gallery” Botoșani, expoziții organizate de ART-GRUP și EXPO ART – Botoșani, Galeriile de artă ,,Luceafărul” (1997), Expoziții ale taberelor de pictură – Galeriile de artă ,,Ștefan Luchian” Botoșani ( 1998, 1999, 2001, 2002), Galeriile UNIREA Tg. Mureș (2012), Simpozionul interjudețean de promovare a patrimoniului național Botoșani (august 2011), Galeriile ,,Nostalgia” Cluj, 2012, Salonul Național de Arte Vizuale ,,Interferențe” – Galeriile de Artă ,,Ștefan Luchian” (2012-2022), Salonul de toamnă – Sala Conferințe ,,Constantin Brâncuși” – Palatul Parlamentului (4-30 septembrie 2014), Salonul de primăvară Botoșani (2014, 2015, 2021, 2022), Anuala botoșănenilor (2013, 2015, 2023).

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14.9 ° C
17.6 °
14.4 °
48 %
1.9kmh
98 %
mie
15 °
joi
22 °
vin
22 °
sâm
19 °
Dum
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Oamenii se pregătesc, se vede că vin sărbătorile.

EDITORIAL

Eliminarea din cărțile Primăriei pe motive de incompatibilitate a medicului Cîrstoiu este doar praful în ochi pe care Ciolacu și ai lui ni l-au...

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...