vineri, mai 10, 2024
AcasăLocalFostul administrator al județului a fost trimis în judecată

Fostul administrator al județului a fost trimis în judecată

Fostul administrator al județului, Radu Judele, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de președintele suspendat al Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, pentru fapte de corupție. Judele este cercetat în acelaşi dosar şi aflat în arest la domiciliu pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Judecătorii Tribunalului Vaslui vor decide, luni, 18 decembrie, dacă vor menține arestarea preventivă și în timpul procesului. Procurorii DNA, Serviciul Teritorial Iași au finalizat ancheta în cazul lui Dumitru Buzatu în mai puțin de trei luni de la organizarea flagrantului delict.

De ce este acuzat Judele

Botoşăneanul a fost a doua persoană reţinută în dosarul de corupţie în care este vizat şeful CJ Vaslui. Fostul administrator al judeţului în perioada lui Florin Ţurcanu, a fost acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.

Procurorii DNA au transmis că povestea dosarului începe din anul 2019. În contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri europene, între CJ Vaslui și o societate comercială a fost încheiat un contract de achiziție publică. Acesta avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui. În cursul anului 2021 lucrările erau finalizate în proporție de 80%. Între reprezentantul societății comerciale respective (martor în cauză) și inculpatul Buzatu Dumitru, președintele CJ Vaslui, ar fi apărut neînțelegeri referitoare la plata facturilor (circa 3.000.000 euro) și implicit la cuantumul mitei care trebuia remisă acestuia din urmă.

Aici ar fi intrat în joc și firma Drum Pod Invest SRL. La aceasta Radu Judele figurează ca asociat cu 90% dintre acţiuni, potrivit termene.ro.

Cum a fost prins Buzatu

Partida de pescuit a fost organizată pe 22 septembrie. La plecarea de la baza Cârja, Dumitru Buzatu a fost oprit de ofițerii anticorupție.

În portbagajul mașinii a fost găsită o geantă cu 1,25 de milioane de lei. Inițial, Buzatu a declarat că banii reprezintă economiile sale. Ulterior, la audierile de la sediul DNA a susținut că de fapt în geantă se afla o sumă de bani pe care o solicitase cu titlu de împrumut de la Emil Savin. Dumitru Buzatu a susținut că de fapt în solicitase lui Savin 125.000 de lei și nu 1.250.000 cât s-a găsit în geantă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.5 ° C
10.6 °
10.5 °
65 %
1.1kmh
94 %
vin
20 °
sâm
18 °
Dum
17 °
lun
17 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când președinta CJ le dă drumul acasă celor care îi scriu pe Facebook, se cunoaște din prima propoziție.

EDITORIAL

Din lipsă de ceva mai bun, zilele acestea am ajuns pe la Buzz House. Filmul, nu altceva... Și pot spune că m-am îngrozit de-a...

EPIGRAMA ZILEI

Dacă Domnul ar decide Spre Pământ să îți iei zborul Ai vedea cum, prin partide, Tagma fură iar poporul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...