spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăLocalAlertă la Botoșani! Un copil a sunat la 112 după ce a...

Alertă la Botoșani! Un copil a sunat la 112 după ce a fost lăsat în mașină de mama lui

Caz mai puțin obișnuit la Botoșani. Un copil de numai cinci ani a sunat la 112 speriat că a fost lăsat de mama lui în mașină.

Incidentul a avut loc joi dimineață, în municipiul Botoșani. Femeia a plecat la cumpărături cu mașina și și-a luat și fiul de patru ani cu ea. La unul dintre magazine, aceasta a lăsat copilul în mașină, spunându-i că revine în scurt timp.

După câteva minute, însă, speriat, copilul a sunat la 112. Micuțul le-a spus operatorilor că mama lui nu mai vine, iar el este blocat în mașină. “Ne-a precizat că este un Mercedes de culoare gri, ne-a spus numele lui și al mamei. Nu putea însă spune exact în ce zonă era”, a relatat un dispecer din cadrul 112.

Imediat pe fir au intrat și polițiștii botoșăneni, care au reușit să localizeze sursa apelului în zona cartierului Bucovina. În scurt timp, un echipaj de poliție a ajuns la mașina cu pricina, în care se afla copilul.

Din câte se pare, micuțul avea acces la o tabletă, de pe care și-a sunat mai întâi mama. Din cauza zgomotului din magazin, femeia nu ar fi auzit telefonul, ceea ce l-a panicat și mai mult pe copil. Din acest motiv, micuțul a sunat la 112 pentru a cere ajutorul.

Din fericire, la scurt timp a fost identificată și mama copilului, care a stat de vorbă cu polițiștii și a dat declarații. Ulterior aceasta a primit un avertisment verbal de la oamenii legii.

„În urma apelului efectuat de către minorul de 5 ani din municipiul Botoșani nu au fost constate fapte de natură penală sau contravențională. De asemenea, au fost purtate discuții cu mama acestuia care a relatat situația de fapt și s-a pus în vedere ca pe viitor să supravegheze cu atenție minorul”, a declarat agent principal Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15.5 ° C
17.7 °
15 °
69 %
1.8kmh
92 %
joi
23 °
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...