sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocalDecernarea Premiului Eminescu se amână până după finalizarea lucrărilor de la teatru

Decernarea Premiului Eminescu se amână până după finalizarea lucrărilor de la teatru

Unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Botoșani, Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu”, este amânat până după finalizarea lucrărilor de la teatrul cu același nume. Potrivit primarului Cosmin Andrei, reabilitarea instituției va fi gata în primele luni ale acestui an.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

A 33-a ediție a Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Omnia se va desfășura pe 15 iunie. Asta deși, potrivit tradiției, evenimentul ar trebui să aibă loc pe 15 ianuarie.

„Am luat această decizie pentru a face manifestările la „Teatrul Mihai Eminescu”. În acest moment nu se lucrează fiind perioada sărbătorilor, dar am finalizat etajul trei, continuăm cu finisajele la interior la celelalte etaje pentru a-l termina la începutul acestui an. Nu știu să vă zic acum un procent, dar o să mergem pe șantier și o să vă prezint lucrările”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Totodată, Cosmin Andrei a vorbit despre evenimentul fastuos pe care-l pregătește pentru inaugurarea teatrului.

„Am spus că, imediat ce va fi finalizat teatrul, o să avem o deschidere cu mai multe spectacole, îmi propun pentru Zilele Orașului, în aprilie îmi doresc”, a mai adăugat edilul.

Premiu decernat anual

Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu”-Opera Omnia este unul dintre cele mai importante premii de poezie din România. Manifestările de la Botoşani adună anual, pe 15 ianuarie, nume grele ale literaturii române, dar şi artişti şi oameni de cultură din toate domeniile. Evenimentele culminează cu gala de decernare a premiului naţional de poezie pentru întreaga activitate.

Această gală este organizată din anul 1991 de Fundaţia Hyperion, a unui grup de scriitori botoşăneni, dar şi de Uniunea Scriitorilor. Printre cei care au câştigat, de-a lungul timpului, acest premiu se numără şi Gellu Naum, Ana Blandiana, Ştefan Augustin Doinaş, Cezar Ivănescu sau Mircea Cărtărescu.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
20.3 ° C
21.6 °
20 °
75 %
1.9kmh
100 %
sâm
32 °
Dum
25 °
lun
32 °
mar
34 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...