spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocalAu început înscrierile pentru concursul de recitare „Dor de Eminescu”

Au început înscrierile pentru concursul de recitare „Dor de Eminescu”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Botoșani organizează, pe data de 15 ianuarie 2024, a doua ediție a Concursului de recitare „Dor de Eminescu”, în cadrul Zilelor Eminescu 2024. Iar doritorii se pot înscrie până pe data de 11 ianuarie.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 14:00, la Cercul Militar Botoșani. Acesta se realizează cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani și în parteneriat cu Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” Botoșani.

Condiții de participare

Concursul își propune descoperirea și promovarea copiilor și tinerilor cu aptitudini pentru arta recitării. Participanții trebuie să recite, din memorie, o poezie la alegere din opera lui Mihai Eminescu. Durata recitării să nu depășească 5 minute. Se acceptă participarea unui număr de maximum 5 elevi din fiecare unitate de învățământ înscrisă în competiție. Responsabilitatea selecției participanților va fi a unității de învățământ pe care cei cinci elevi o reprezintă.

Evenimentul se adresează copiilor și tinerilor care îndrăgesc poeziile marelui poet și se desfășoară pe trei categorii de vârstă:

  • Elevi clasele O-IV
  • Elevi clasele V-VIII
  • Elevi clasele IX-XII

Înscrierile se fac prin completarea și trimiterea fișei de înscriere (ANEXA 1) la adresa de e-mail: literatura@centrulcreatieibt.ro, până la data de 11 ianuarie 2024, ora 12:00. Confirmarea înscrierii va fi comunicată pe e-mail.

Juriul va fi alcătuit din personalități ale culturii botoșănene și va ține cont de expresivitatea interpretării, sensibilitate, aptitudini artistice și originalitate. Se vor acorda premii pentru fiecare secțiune/ categorie de vârstă. Toți concurenții vor primi diplome de participare. Câștigătorii se vor anunța în aceeași zi. Teodor Felicanu, Ilinca Grumeza și alți tineri talentați din Botoșani vor susține momente artistice.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
21 °
20.5 °
40 %
4kmh
5 %
sâm
18 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...