spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăLocalBotoșăneanul acuzat de dubla crimă în Italia, contrazis de logodnică în fața...

Botoșăneanul acuzat de dubla crimă în Italia, contrazis de logodnică în fața anchetatorilor (VIDEO)

Botoșăneanul acuzat de dubla crimă în Italia a fost contrazis de logodnică în fața anchetatorilor. Tânăra de 24 de ani, tot româncă, a demontat alibiul tânărului. Acesta i-ar fi cerut fetei să spună că au fost împreună la bar în acea noapte, însă ea a negat în faţa anchetatorilor.

Necropsiile celor două românce găsite fără viață în orașul sicilian Naro au confirmat dubla crimă. Medicii legiști au concluzionat că femeile, în vârstă de 54, respectiv 58 de ani, au avut parte de o moarte violentă.

Luni dimineață, principalul suspect, un tânăr din județul Botoșani, a ajuns în fața magistraților pentru confirmarea arestării.
Potrivit legiştilor, trupurile celor două femei erau pline de răni adânci, semne de luptă și lovituri cu numeroase obiecte dure. De altfel, casa Deliei Zărnescu a fost găsită de anchetatori răvășită, cu scaune și alte obiecte de mobilă răsturnate și aruncate. Iar necropsia a confirmat că femeia s-a luptat cu agresorul său, așa cum a făcut-o și cealaltă victimă, Maria Rus. „Necropsiile trupurilor au confirmat ceea ce s-a spus la început. Au fost lovite în mod repetat de acest tânăr. Au avut parte de moarte cu adevărat violentă”, a precizat Gabriele Terranova, jurnalist Grandangolo Agrigento.

„Este îngrozitor ce s-a întâmplat”

Întreaga comunitate din Naro este în stare de şoc, atât italienii, cât şi sutele de români stabiliţi acolo. „Este îngrozitor ce s-a întâmplat, o ferocitate incredibilă, nemaivăzută de procuratura care se ocupă de acest caz. Nici măcar faptul că era băut nu justifică o asemenea sălbăticie cu care s-a năpustit asupra acelor doua femei, îngrozitor”, a precizat Silvia Dumitrache, președinta asociației femeilor românce din Italia.
Amar Edgar Nedelcof, în vârstă de 24 de ani, din comuna Trușești, județul Botoșani, a copilărit în țară, dar a plecat în Sicilia cu părinții de mai bine de 10 ani, iar în prezent locuiește cu familia în orașul Naro.

El a fost reținut pentru 24 de ore și apoi prezentat în fața unui complet de judecată de pe insulă pentru confirmarea arestării. Anchetatorii italieni s-au văzut nevoiţi, luni, să reia cercetările la faţa locului. Asta după ce botoşăneanul a ales să nu dea nicio declaraţie nici când a fost prezentat în faţa instanţei de judecată.
Logodnica de 24 de ani, tot româncă, a demontat alibiul tânărului. Acesta i-ar fi cerut fetei să spună că au fost împreună la bar în acea noapte, însă ea a negat în faţa anchetatorilor.

Martor cheie în acest caz a fost un alt cetățean român, bărbatul în vârstă de 50 de ani care a petrecut o parte din noapte cu prima victimă și cu individul reținut. Omul a fost și el audiat ore în șir de anchetatori, dar nu i s-a adus nicio acuzație. Românul le-a spus jurnaliștilor italieni că în noaptea crimelor, după ce au plecat de la casa Deliei, a fost sunat de Nedelcof și chemat în ajutor. Când a ajuns la casa Deliei Zărnescu și-a dat seama că ceva nu este în regulă și a apelat imediat serviciul de urgență.

Zi de doliu local după dubla crimă în Italia

Crimele comise cu o violență ieșită din comun au șocat întreaga comunitate din orașul Naro. Municipalitatea a declarat zi de doliu local la data la care vor fi înmormântate cele două românce.

„E o stare de spirit de profundă tristețe pentru ceea ce s-a întâmplat. Pentru că noi avem o comunitate numeroasă de români cu care trăim foarte bine. Sunt oameni decenți, oameni care muncesc, oameni liniștiți. În acest caz, poporul român s-a dovedit măreț pentru că a contribuit foarte mult la aducerea în fata justiției a responsabililor și asta ne bucură pentru că arată ca integrarea funcționează. În ziua înmormântării va fi doliu pentru că vrem să arătăm apropierea noastră față de români și mai ales că suntem alături de familiile Deliei și Mariei. Pentru că, trebuie să spun. Nu poți muri așa. Nu se poate”, a precizat Mariagrazia Brandara, primarul orașului Naro.
În Naro locuiesc circa 350 de români.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15.5 ° C
17.7 °
15 °
69 %
1.8kmh
92 %
joi
23 °
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...