spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocalBotoșănean reținut de carabinieri după uciderea a două românce. Detalii şocante aflate...

Botoșănean reținut de carabinieri după uciderea a două românce. Detalii şocante aflate de anchetatori (VIDEO)

O dublă crimă a şocat toată Italia prin sadismul de care a dat dovadă autorul. Amar Edgar Nedelcof, un tânăr din Botoşani, a fost reţinut de carabinieri ca presupus autor, potrivit Observator

Procurorii din orașul Naro, Sicilia, au deschis o anchetă după ce două românce au fost găsite moarte, la mai puțin de 200 de metri distanță una de cealaltă. Un tânăr în vârstă de 24 de ani, tot român – potrivit presei din Italia, a fost reținut noaptea trecută. Asta după ce anchetatorii au luat la audieri doi bărbați. Cel reținut ar fi botoşăneanul Amar Edgar Nedelcof, chiar persoana care a sunat la numărul de urgență și a cerut ajutor în cazul unei victime.

În noaptea de joi spre vineri, în casa Deliei Zărnescu ar fi avut loc o petrecere la care au participat încă doi conaționali, unul în vârstă de 24 de ani și altul în vârstă de 50 de ani, fără însă să fie prezentă și Maria Rus, spun jurnaliștii din Sicilia. Numele femeii ar fi fost doar adus în discuție. Pe fondul consumului de alcool, proprietara i-ar fi dat afară pe cei doi bărbați. Dar botoşăneanul ar fi ales să se răzbune. Furios, s-a oprit la casa primei victime pe care ar fi bătut-o până a omorât-o, după care a incendiat-o.

„Nu s-a oprit nici de milă”

Și apoi a revenit în casa femeii unde a petrecut, i-a spart ușa și a lovit-o și pe aceasta cu o ferocitate ieșită din comun. „A fost crimă odioasă. Aici nu a mai fost ucis un om așa, cu asemenea brutalitate, din timpul războiului cu mafioții. Cele doua femei au fost ucise într-o noapte de nebunie. Se pare că avut loc o petrecere la casa Deliei și totul sugerează ca Eduard a încercat să facă sex cu femeia apoi a încercat și cu cealaltă femeie. Și nu a putut sa facă. Copleșit de furie, pe fondul alcoolul, nu știm dacă și droguri, a dat foc corpului Mariei și s-a întors la casa Deliei. A făcut carnagiu, acestea sunt cuvintele medicului legist, întrucât femeia fost găsită fără ochi și cu picioarele tăiate. Un adevărat carnagiu. Nu s-a oprit nici de milă”, a relatat Gabriele Terranova, jurnalist Grandangolo Agrigento.

Amar Edgar Nedelcof, în vârstă de 24 de ani, ar fi originar din satul Buhăceni, comuna Truşeşti. Tânărul a venit ultima dată în Trușești acum cinci ani, când și-a schimbat buletinul. Acesta locuia, însă, de foarte mulți ani în Italia, cu mama lui. De altfel, se pare că femeia l-ar fi născut într-un alt județ al țării, nu în Botoșani. Vecin al celor două românce găsite fără viață, acesta a fost audiat la sediul carabinierilor din Naro. Nu a răspuns întrebărilor anchetatorilor și, la miezul nopții, a fost transferat în închisoarea din Pasquale Di Lorenzo din Agrigento. El este acuzat de dublă omucidere, dar și de profanarea unui cadavru. Potrivit avocatului său, Diego Giarratana, bărbatul susține că nu el le-a omorât pe cele două femei, cu toate că a recurs la dreptul la tăcere în fața procurorilor.

Amar Edgar Nedelcof se declară nevinovat pentru dubla crimă din Italia

Suspectul se declară nevinovat. O autopsie va fi efectuată pe cadavre în această după-amiază. În următoarele zile va avea loc un interogatoriu în fața judecătorului. „Era cunoscut autorităților pentru furt și incendiere. Era cunoscut, probabil de aia l-au și reținut. Este acuzat de dublă omucidere și arderea unui cadavru, este foarte grav, absolut foarte grav ce s-a întâmplat. Se pare că toate lucrurile s-au întâmplat, cel puțin asta spune presa, în urma unei sărbători, a unui chef, că în una dintre cele doua case petrecerile se țineau lanț”, a precizat Silvia Dumitrache, președinta asociației româncelor din Italia.

Inițial, la audieri au fost duși doi suspecți, ambii bănuiți că aveau legături cu victimele, Maria Rus – în vârstă de 54 de ani, și Delia Zărnescu – în vârstă de 58 de ani. Româncele locuiau în orașul Naro, la nici 200 de metri una de cealaltă, iar vineri dimineața ambele au fost găsite fără viața. Prima dintre ele, aproape carbonizată, iar cea de-a doua într-o baltă de sânge, cu numeroase răni pe corp. În același cartier, foarte aproape de cea de-a doua victimă, locuiește și bărbatul reținut. Rudele femeilor nu știu însă ca între victime și individul încarcerat să fi existat vreo relație.

Totuși, potrivit presei locale, cel puțin în cazul celei de a doua victime, apelul la numărul de urgență 118 ar fi fost făcut de bărbatul reținut, care ar fi folosit chiar telefonul Deliei Zărnescu. Românca, spun apropiații săi, era bine cu o seara înainte când, în jur de ora 21.00, și-a sunat o mătușă din țară.

Astăzi, medicii legiști vor face necropsiile celor două femei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
21 °
20.5 °
40 %
4kmh
5 %
sâm
18 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...