spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocalCoroane depuse la bustul lui Eminescu în funcție de culoarea politică (video)

Coroane depuse la bustul lui Eminescu în funcție de culoarea politică (video)

Astăzi se împlinesc 174 de ani de la nașterea poetului botoșănean Mihai Eminescu. Cu această ocazie, reprezentanții diferitelor instituții din Botoșani au depus jerbe la bustul lui Eminescu, însă culoarea politică și-a spus cuvântul și de această dată.

La fel ca și anul trecut, reprezentanții Prefecturii, Consiliului Județean, Primăriei, Consiliului Local, dar și parlamentari au depus coroane de flori la bustul lui Eminescu. Unii au depus la statuia din Parcul Central, iar alții au depus la cea din fața teatrului.

Start furat de liberali

Startul a fost furat de liberali, aceștia au adus încă de duminică, 14 ianuarie, un omagiu poetului nepereche. Câțiva zeci de oameni din PNL s-au reunit lângă bustul lui Eminescu din Parcul Mare, acolo unde au și depus o coroană de flori semnată cu numele partidului.

Astăzi dimineață, reprezentanții scriitorilor botoșăneni și ieșeni au depus și ei coroane, tot la bustul poetului din parc. Unul dintre aceștia, Gellu Dorian, nu a trecut cu vederea decernarea Premiului Eminescu care se amână până după finalizarea lucrărilor de la teatru. A 33-a ediție a Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Omnia se va desfășura pe 15 iunie. Asta deși, potrivit tradiției, evenimentul ar trebui să aibă loc pe 15 ianuarie.

„Pe 14 și 15 ianuarie, timp de 31 de ani, la Botoșani veneau zeci și zeci de poeți, critici literari, actori, personalități ale culturii române să-l sărbătorească pe poetul laureat al Premiului Național de Poezie Mihai Eminescu-Opera Omnia, dar și să-l omagieze astfel și pe Eminescu. (…) 31 de laureați fericiți ai acestui premiu. Lipsește de aici cel de al 32-lea, Ion Pop, laureat care a primit acest premiu anul trecut în iunie, într-un mod atipic din toate punctele de vedere”, a transmis pe o rețea de socializare Gellu Dorian, inițiatorul Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu”.

„Anul acesta, la fel, acest premiu râvnit de marii poeți ai României nu se va acorda în ianuarie, ci, din motive obiective, se va acorda în iunie, în Sala Teatrului Mihai Eminescu din Botoșani, a cărei renovare va lua atunci sfârșit! Să sperăm că așa va fi și că această situație de acum va lua sfârșit, și acordarea Premiului va intra în normalitate”, a mai spus acesta.

Social democrații au făcut alianță la depus jerbe de flori

La o oră distanță, reprezentanții Consiliului Județean și ai Primăriei municipiului Botoșani au depus împreună jerbe de flori la bustul lui Eminescu din fața teatrului, asta deoarece ambele instituții au șefi PSD. Pe tot parcursul evenimentului, de la stația audio a primăriei a fost difuzat un colaj de poezii eminesciene.

După ce Primăria și CJ-ul s-au retras, reprezentanții prefecturii, în frunte cu prefectul Sorin Cornilă care este liberal, au ținut să aducă un omagiu sperat marelui poet.

Cu toate astea, mai mulți botoșăneni s-au arătat nemulțumiți de felul în care cei de la conducere instituțiilor au ales să-l omagieze pe Mihai Eminescu.

„Așa de puțină lume pentru un geniu așa mare? Parcă aduceau și flori mai multe în ceilalți ani”, a spus o botoșăneancă.

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
20.6 ° C
20.6 °
19.9 °
40 %
4.5kmh
15 %
sâm
20 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...