spot_img
miercuri, mai 1, 2024
AcasăLocalMedicii de la Maternitate cer reangajarea doctoriţei din cazul Alexandra

Medicii de la Maternitate cer reangajarea doctoriţei din cazul Alexandra

Medicii din cadrul Maternităţii Botoşani se opun deciziei luată de conducerea Spitalului Judeţean „Mavromati” în ceea ce o priveşte de doctoriţa Mariana Pitrop, concediată după cazul Alexandrei Ivanov.

Aceştia s-au coalizat şi au transmis o notă de protest semnată de dr. Olaru Maria, dr. Puflea Gina-Medic, dr. Todica Camelia, dr. Muntianu Violeta, dr. Oprişanu Carmen, dr. Vintu Maria, dr. Scladan Dorin, dr. Alexandroaie Ioana, dr. Bruma Maria şi dr. Zan Paula Elena.

Cadrele medicale susţin că, iniţial, nu au comentat public situaţia din cauza conjuncturii publice, însă îşi exprimă regretul pentru pierderea ireparabilă suferită de familia Alexandrei Ivanov. Aceştia mai spun că medicul în cauză are o experienţă de peste 25 de ani

„În acesti ani de activitate ,Dr. Pitrop Mariana a adus pe lume mii de copii, a efectuat mii de operatii dificile, NU A AVUT NICI UN INCIDENT, NICI O ABATERE, dovedind ca este un medic responsabil”, au transmis aceştia.

Diagnostice contestate de medici

Medicii mai adaugă în nota de protest că, unanim, nu ar fi adoptat, în acel moment, altă conduită terapeutică, decât „abţinerea de la un chiuretaj la limită, care ar fi putut agrava situaţia, spre o hemoragie genitala greu controlabila, generatoare de complicatii importante”. 

Aceştia nu sunt de acord nici cu raportul preliminar al Medicinei Legale din cazul Alexandrei. Medicii contestă diagnosticele de edem pulmonar acut şi sepsis.

„Faptul ca Dr. Pitrop Mariana nu a administrat antibiotice, este sustinut de rezultatul analizelor din acel moment, absenta febrei si recomandarile DSP (a se vedea rezultatele unui control cu 2 luni inaintea incidentului, in urma caruia, toti medicii OG au fost amendati exagerat, cu sume mari – nominal ‚abuziv, iar institutia nu a avut nici o reactie in acest sens.)  În urmarirea filmului evenimentelor un mare semn de intrebare se ridica asupra produselor consumate si inhalate de pacienta Alexandra Ivanov in cursul intregii nopţi, varianta sustinuta de martori (pacientele din salon, medicul ATI si personalul ATI ,asistent sef Camera de Garda, care au vizualizat sticlutele goale, neetichetate). In acest sens solicitam Comisiei de Expertiza Medico-legala efectuarea unor analize toxicologice din continutul gastric, sange si urina”, mai transmit medicii din cadrul Maternităţii.

Aceştia susţin că decizia de concediere a fost luată în cazul colegei lor fără a se respecta prezumţia de nevinovăţie. „În aceste conditii consideram ca s-a creat un precedent periculos‚ augmentat de pozitia autoritatilor locale, a conducerii Spitalului Judetean Mavromati, de indiferenta la adresa noastra si de sutinere a „reactiei stradale”. Respingem concluzile Comisiei de Disciplina, care s-a pronuntat inaintea unor analize si expertize ale unei autoritati medicale de rang superior, in cadrul specialitatii OG”, se mai arată în nota de protest.

Medic concediat la patru luni după moartea Alexandrei Ivanov

Reacţia medicilor vine după ce, la patru luni după incidentul care a împărţit o ţară întreagă în două tabere, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a decis să îi desfacă contractul de muncă medicului Mariana Pitrop, după ce a luat act de raportul înaintat de Comisia de Disciplină a SJU.

Medicii din diverse specialităţi, care alcătuiesc comisia de disciplină au decis că medicul Mariana Pitrop ar fi încălcat mai multe protocoale şi regulamente interne. Comisia nu a analizat partea medicală, ci dacă medicul a respectat sau nu sarcinile atribuite personalului de gardă.

Tânără moartă pe patul de spital

Alexandra Ivanov a murit în dimineața zilei de 18 august. La aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoșani. Ea era însărcinată în luna a treia și a ajuns la spital cu ambulanța acuzând dureri și hemoragie.

Tânăra a murit dimineața următoare. În urma mediatizării cazului, directorul spitalului județean a fost destituit și au fost deschise două anchete. Una administrativă și cealaltă penală. Ambele pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc tragedia și cine sunt persoanele responsabile pentru cele întâmplate.

Spitalul Județean „Mavromati” a fost amendat și de CAS Botoșani cu suma de 42.272 lei, în urma decesului tinerei.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
19.5 ° C
19.9 °
19.4 °
39 %
4.9kmh
5 %
mie
22 °
joi
23 °
vin
23 °
sâm
20 °
Dum
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Oamenii se pregătesc, se vede că vin sărbătorile.

EDITORIAL

Eliminarea din cărțile Primăriei pe motive de incompatibilitate a medicului Cîrstoiu este doar praful în ochi pe care Ciolacu și ai lui ni l-au...

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...