spot_img
miercuri, mai 1, 2024
AcasăLocalLiber la angajări în sistemul sanitar botoşănean. Sunt disponibile peste 100 de...

Liber la angajări în sistemul sanitar botoşănean. Sunt disponibile peste 100 de posturi

Cea mai mare unitate sanitară din judeţ a primit derogarea pentru a face peste 100 de angajări după ordonanţa de urgenţă dată de Guvern. Potrivit reprezentanţilor unităţii sanitare, aproape jumătate dintre aceste posturi sunt destinate medicilor.

„Am fost informaţi că, în urma memorandumului depus de unitatea noastră, s-au aprobat 30 de posturi de medici, 36 de posturi de asistenţi şi infirmieri, 11 personal tesa şi 9 personal cu studii superioare, cum ar fi psiholog, kinetorerapeut, etc. În curând vom publica şi anunţurile de organizare a concursurilor”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, managerul SJU Mavromati.

Şi Serviciul Județean de Ambulanţă a primit liber la angajări. Unitatea va angaja, însă, doar şase noi cadre. „Este vorba despre patru ambulanţieri, un asistent şi un farmacist”, a precizat medicul Eduard Gurău, maagerul SJA Botoșani.

Angajări se vor face şi la Spitalul Municipal Dorohoi. Acolo vor fi disponibile 28 de posturi. „Vom avea 14 posturi de medici, 10 asistenți și personal auxiliar, 2 laborator și BFT şi 2 administrativ„, a declarat medicul Valerian Andrieş, managerul Spitalului Dorohoi.

Peste 7.600 de posturi deblocate la nivel naţional

Guvernul României a aprobat scoaterea la concurs a peste 7.600 de posturi vacante sau temporar vacante din sectorul de sănătate și asistență socială, în urma a două Memorandumuri propuse de către Ministerul Sănătății și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.Peste 3.000 de posturi se găsesc în unitățile subordonate Ministerului Sănătății, restul fiind în unitățile sanitare din subordinea autorităților locale.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că s-au aprobat toate posturile de medic care au fost solicitate de către unitățile sanitare. „Mai mult, în cadrul Memorandumului propus de Ministerul Sănătății, peste 365 posturi din cele aprobate pentru scoaterea la concurs sunt în cadrul serviciilor de ambulanță, având în vedere importanța pe care o reprezintă medicina de urgență pentru minister și ținând cont de intervențiile care trebuie realizate în această perioadă la diverse solicitări”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

De asemenea, jumătate din posturile de asistenți medicali solicitate de către unitățile sanitare au fost aprobate pentru scoaterea la concurs și 30% din alte categorii.
Cu toate acestea, reprezentanţii SJU Mavromati spun că decizia de la Bucureşti pare să avantajeze mai mult unităţile ce ţin de Ministerul Sănătăţii şi nu cele care ţin de autorităţile locale.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
19.5 ° C
19.9 °
19.4 °
39 %
4.9kmh
5 %
mie
22 °
joi
23 °
vin
23 °
sâm
20 °
Dum
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Oamenii se pregătesc, se vede că vin sărbătorile.

EDITORIAL

Eliminarea din cărțile Primăriei pe motive de incompatibilitate a medicului Cîrstoiu este doar praful în ochi pe care Ciolacu și ai lui ni l-au...

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...