spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocalLUMEA PE DOS. La poliție adunate, și-napoi la lume date

LUMEA PE DOS. La poliție adunate, și-napoi la lume date

În fiecare zi, polițiștii înregistrează tot felul de evenimente sesizate de botoșăneni. Câteva dintre aceste cazuri sunt mediatizate de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), împreună cu o serie de acțiuni derulate de structurile de poliție în localitățile județului.

Acțiunea Blocada continuă în județul Botoșani

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 6 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și au intervenit la 42 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creștera gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 90.000 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 22 permise de conducere.

Acțiune pentru siguranța cetățenilor, la Dorohoi

La data de 18 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi, împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi, nr. 6 Pomârla și nr. 5 Mihăileni au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea consumului și traficului de substanțe interzise.

În urma activităților desfășurate au fost legitimate 68 de persoane și au fost controlate 57 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 3.000 de lei, pentru abateri la regimul rutier.

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 18 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control, pe DJ 208I, în comuna Tudora, un autoturism care circula cu peste 130 de km/h, depășind viteza legală admisă pentru acel sector de drum, cu peste 80 de km.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit identitatea conducătorului auto în persoana unui tânăr, de 23 de ani, din comuna Vorona, precum și faptul că are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule suspendată.

Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de peste 1600 de lei, pentru depășirea limitei legale de viteză, iar pentru faptul că a condus fără drept, a fost întocmit dosar penal.

La data de 18 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Cristești, un autoturism condus de un tânăr, de 24 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, de la începutul lunii ianuarie a.c..

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
19.9 ° C
19.9 °
19.9 °
39 %
5.2kmh
2 %
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °
sâm
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Încă e bine, faza următoare e că dispar și camerele de luat vederi.

EDITORIAL

Nu e prima dată când pomenesc de Cănuță-om sucit, acel personaj aparent inventat de Caragiale, dar cât se poate de reprezentativ pentru spațiul mioritic....

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...