miercuri, mai 15, 2024
AcasăLocalLUMEA PE DOS. La poliție adunate și-napoi la lume date

LUMEA PE DOS. La poliție adunate și-napoi la lume date

În fiecare zi, polițiștii înregistrează tot felul de evenimente sesizate de botoșăneni. Câteva dintre aceste cazuri sunt mediatizate de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), împreună cu o serie de acțiuni derulate de structurile de poliție în localitățile județului.

Sancțiune de 1000 de lei și material lemnos confiscat de polițiști

La data de 30 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Răuseni au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Răuseni, o autoutilitară condusă de un tânăr, de 27 de ani, din județul Suceava, care transporta material lemnos. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că datele înscrise pe avizul de însoțire nu corespund cu realitatea faptică, întrucât pe documente era trecută o cantitate cu peste un metru cub mai mică decât cea transportată.

Tânărul a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, iar cantitatea de material lemnos care nu se regăsea în documente a fost supusă confiscării.

Infracțiuni la regimul rutier     

La data de 30 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au oprit pentru control, pe strada Mihai Viteazu, din municipiul Dorohoi, un autoturism condus de un bărbat, de 46 de ani, din comuna Hilișeu Horia. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul pe care îl conducea avea autorizația de circulație provizorie expirată din luna decembrie 2023.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

La data de 30 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Hilișeu Horia au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna Hilișeu Horia, unautoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din aceeași localitate. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Mai mult decât atât, autoturismul nu avea inspecția tehnică periodică efectuată și nici nu era asigurat, motiv pentru care a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 2.475 de lei. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La plimbare fără permis

La data de 30 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control, pe strada Mihail Kogălniceanu, un autoturism condus de un bărbat, de 57 de ani, din municipiul Botoșani.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Acțiune a polițiștilor rutieri

La data de 30 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu cei ai subunităților de profil, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul transportului de mărfuri și persoane. Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost controlate peste 100 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 7.000 de lei.

Dintre sancțiuni, 10 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind transportul în regim taxi și a normelor privind condițiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de operator de transport rutier.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14.5 ° C
16 °
14.4 °
63 %
4.7kmh
92 %
mie
14 °
joi
17 °
vin
18 °
sâm
17 °
Dum
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Tot ăsta rămâne cel mai bun sistem antifurt la români. Mai ales că e și ieftin.

EDITORIAL

O vorbă înțeleaptă, larg răspândită, spune că gusturile nu se discută. Sunt întru totul de acord că deosebirile structurale care există între oameni afectează...

EPIGRAMA ZILEI

Au plecat toți în vacanță Chiar de nu și-au fixat ruta, Au lăsat în schimb, în clanță, Un bilet : NEAM DUS CU PLUTA !   Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...