spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăLocalConferință susținută de vicepreședintele USR la Botoșani: „Coaliția PSD– PNL funcționează brici...

Conferință susținută de vicepreședintele USR la Botoșani: „Coaliția PSD– PNL funcționează brici când vine vorba de furat și prăduit banii publici” (video)

Aflat într-o vizită în județ, Dan Barna, vicepreședintele Uniunii Salvați România (USR), a susținut o conferință de presă în care a dat curs subiectelor despre clasa politică de la guvernare, dar și despre alegerile electorale.

Astăzi, în cadrul conferinței de presă, Dan Barna a vorbit despre deficiențele pe care le  înregistrează coaliția de la PSD – PNL care guvernează. Cel mai recent exemplu fiind descinderile DNA din cursul zilei de astăzi, care îl vizează pe primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

„Coaliția PSD– PNL funcționează brici când vine vorba de furat și prăduit banii publici. Aceasta este realitatea pe care o trăim, l-am văzut pe vicepreședintele PNL Iulian Dumitrescu acuzat că ar fi luat trei milioane dintr-un contract de 9 milioane. (…) Și am văzut, astăzi, la Botoșani, ca într-o întâmplătoare sau nu coincidență, că DNA-ul «i-a invitat» pe primarul și pe președinta Consiliului Județean Botoșani cu acuzații de aceleași porcării, folosirea banilor publici ca pușculiță politică de partid sau de interese personale. Când e vorba de furat, PSD-ul și PNL-ul sunt imbatabile”, a declarat Dan Barna, vicepreședintele USR.

„Alegerile trebui să fie la termen și distincte”

Totodată, vicepreședintele USR a vorbit și despre discuțiile în privința comasării alegerilor electorale din acest an.

„Președintele României ne-a mai spus că este în regulă să facem comasări, că vezi Doamne, patru alegeri sunt prea mult pentru România. Pe domnul Iohannis și pe domnul Ciucă îi încurcă teribil democrația. Cum poate să fie terminarea unui mandat și alegerile firești prea mult pentru o țară? (…) Alegerile trebui să fie la termen și distincte pentru ca cetățeanul să meargă să-ți exprime părerea despre cine vrea să fie în Parlamentul European, cine vrea să îi fie primar și cine vrea să îi fie consilierii”, a spus Barna.

Însă Barna se arată optimist pentru viitoarele alegeri și are încredere că toți cetățenii au sesizat aspectele negative ale actualei coaliții de la guvernare.

„Guvernarea cu prosteală nu poate să mai continue în România și am foarte mare încredere în botoșăneni că înțeleg foarte clar că, în momentul de față, avem, pe de o parte, caracatița furtului de bani publici, ceea ce însemnă PSD-ul și PNL-ul. Pe cealaltă parte, avem extremismul pro-rus, care nu are nici o soluție pentru România, și-ar da cineva banii în administrarea lui Simion? Și-ar da cineva școala copiilor în grija celor de la AUR? Cu siguranță nu”, a mai declarat acesta.

Alternativa Alianței Dreapta Unită

Vicepreședintele USR susține că alternativa pentru o țară care își dorește evoluție este Alianța Dreapta Unită (ADU).

„Mai avem alternativa de Românie modernă, această alternativă se numește Alianța Dreapta Unită, ea există și cei trei președinți, Cătălin Drulă, Eugen Tomag și Ludovic Orban, au arătat maturitatea și înțelepciunea de a construi această alternativă pentru România. Anul 2024 despre asta este, despre o Românie modernă sau o Românie care stă pe loc și încearcă să bage tot mai mult mâinile în buzunarul companiilor și a cetățenilor”, a precizat vicepreședintele USR.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14.5 ° C
14.6 °
9.9 °
61 %
0.8kmh
100 %
joi
23 °
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Oamenii se pregătesc, se vede că vin sărbătorile.

EDITORIAL

Eliminarea din cărțile Primăriei pe motive de incompatibilitate a medicului Cîrstoiu este doar praful în ochi pe care Ciolacu și ai lui ni l-au...

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...