spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocalMii de anchete sociale făcute de funcționarii DAS Botoșani

Mii de anchete sociale făcute de funcționarii DAS Botoșani

Funcționarii care lucrează în cadrul Serviciului Protecția Copilului și Intervenție în Situații de Urgență din Direcția de Asistență Socială Botoșani au realizat, în anul 2023, mii de anchete sociale.

Dintre cele 3.832 de anchete sociale efectuate pe parcursul anului trecut, cele mai multe, respectiv 1.312, au fost necesare la Comisia de expertiză medicală a persoanelor adulte cu handicap, în vederea eliberării certificatului de încadrare în categoria persoanelor cu handicap.

„Colegii noștri au monitorizat copiii aflați în dificultate”

La acestea se adaugă, cele pentru comisia de evaluare a copilului cu handicap (obțineri certificat și reînnoiri), pentru obținerea și reînnoirea certificatului de orientare școlară și profesională, cele solicitate de DGASPC în vederea internării și reevaluării în centre de îngrijire și asistență pentru persoanele adulte și vârstnice cu dizabilități și cele solicitate de DGASPC pentru copii aflaţi în dificultate.

„Colegii noștri au monitorizat copiii aflați în dificultate și modul în care se respectă drepturile acestora și au derulat activități de prevenire a separării copiilor de familiile lor. Totodată, ei s-au implicat în acordarea de servicii și/sau beneficii pentru a preveni separarea copiilor de familiile lor. Foarte important este și faptul că familiile cu copii în întreținere au fost informate și consiliate în privința drepturilor şi obligaţiilor acestora, drepturilor copilului şi serviciilor asigurate pe plan local”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Potrivit edilului, funcționarii Serviciului Protecției Copilului și Intervenție în Situații de Urgență au intervenit pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice și au făcut periodic vizite la domiciliul familiilor care beneficiază de beneficii sociale, precum şi la familiile ce se ocupă de copiii care au părinţi care muncesc în străinătate.

Copiii aflați în risc de abandon școlar, în vizorul autorităților

O atenție deosebită a fost acordată și copiilor aflați în risc de abandon școlar precum și familiilor acestora, dar și copiilor care au fost reintegrați în familii după ce au beneficiat de o măsură de protecție socială.

„Funcționarii Serviciului Protecția Copilului și Intervenție în Situații de Urgență au colaborat cu reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și ai altor instituții pentru aplicarea hotărârilor Comisiei pentru protecția copilului precum și a instanței de tutelă referitoare la situația copiilor din municipiu. Activitatea a mai inclus monitorizarea persoanelor vârstnice aflate în dificultate și stabilirea de servicii sociale cu scopul prevenirii excluziunii sociale”, a mai precizat viceprimarul Liviu Toma.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
20.6 ° C
20.6 °
19.9 °
40 %
4.5kmh
15 %
sâm
20 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...