spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocalAmenzi drastice pentru botoşănenii care-şi blochează locurile de parcare

Amenzi drastice pentru botoşănenii care-şi blochează locurile de parcare

Într-un oraş sufocat de maşini şi cu aproape acelaşi număr de locuri de parcare, tot mai mulţi botoşăneni decid să îşi rezolve singuri problema acestor spaţii, concesionate de la primărie.

Pe principiul, „fac ce vreau pe banii mei”, botoşănenii încep să îşi moneze în număr tot mai mare sisteme de blocare a locurilor de parcare. Acestea se prind de asfalt şi, activate, nu permit parcarea altor autoturisme.

Legea prevede amenzi

Cu toate acestea, reprezentanţii Poliţiei Locale spun că aceste dispozitive nu doar că sunt ilegale, dar atrag şi amenzi drastice.

„Vizavi de acele sisteme de blocare acces folosite de persoanele care au concesionat un loc pe raza municipiului Botoșani, conform hotărârii de consiliul local 292 din 2017, la articolul 65, aliniat 1, litera E, se stipulează că montarea ilegală semne sau plăcuțe pentru rezervarea de locuri de parcare sau a unor sisteme de blocare acces se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 și 1000 RON”, a precizat ofiţerul Ioan Onuţu, directorul Poliţiei Locale Botoșani.

În acest sens, Poliția Locală desfășoară, în această perioadă, o activitate de informare a botoşănenilor. Ca drept dovadă, pe Strada Cuza Vodă, au fost demontate șase astfel de dispozitive. De asemenea poliţiştii locali au desfășurat 22 de acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la ilegalitatea acestor dispozitive.

Proprietarii se plâng că îşi găsesc mereu locurile de parcare ocupate

Unii proprietari de locuri de parcare spun că aceste sisteme îi ajută să îşi găsesacă locul liber când vin de la muncă. „Eu, de exemplu, dacă lucrez după-amiaza şi dimineaţa plec puţin cu maşina până în oraş, în 90% din situaţii găsesc locul ocupat când mă întorc. Sunt multe instituţii în zonă. Tot timpul se găseşte cât unul să îmi ocupe locul. Unii nici nu lasă număr în parbriz”, a spus un botoşănean care locuieşte în zona străzii Cuza Vodă. Pe de altă parte, aceste sisteme de blocare ar putea constitui un obsacol pentru maşinile de intervenţie.

„Să ne gândim că poate o persoană are nevoie de ajutor medical într-o scară de bloc. Vine ambulanţa, poate vin pompierii, sunt locurile de parcare libere, dar sunt blocate. Se poate îngreuna mult şi accesul celor de la intervenţii de acest fel”, a spus un alt botoşănean.

Datele centralizate de funcționarii din cadrul Serviciului Patrimoniu arată că în municipiul Botoșani sunt amenajate 11.468 de locuri de parcare, dintre care 11.137 sunt rezervate.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
21 °
20.5 °
40 %
4kmh
5 %
sâm
18 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...