spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocalLUMEA PE DOS. La poliție adunate și-napoi la lume date

LUMEA PE DOS. La poliție adunate și-napoi la lume date

În fiecare zi, polițiștii înregistrează tot felul de evenimente sesizate de botoșăneni. Câteva dintre aceste cazuri sunt mediatizate de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), împreună cu o serie de acțiuni derulate de structurile de poliție în localitățile județului.

Bărbat reținut pentru trei infracțiuni de furt, comise în aceeași zi

La data de 5 februarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Biroul de Investigații Criminale, în timp ce desfășurau activități de prevenire și combatere a faptelor de furt, din societăți comerciale, au surprins în flagrant delict un bărbat, de 43 de ani, în timp ce sustrăgea mai multe bunuri de uz casnic, de pe terasa unui magazin.

Ulterior, în urma verificărilor efectuate, asupra bărbatului au fost identificate mai multe bunuri, constând în articole vestimentare și o geantă, sustrase în aceeași zi, din două societăți comerciale, din municipiul Dorohoi.

Bărbatul a fost condus la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor, ulterior, față de acesta fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de furt în formă continuată.

Peste 50 de sancțiuni aplicate de polițiștii pentru încălcarea normelor rutiere în incinta unei zone de agrement

În luna ianuarie 2023, ca urmare a controalelor efectuate și a sesizărilor primite din partea reprezentanților parcului de agrement Cornișa Aqua Park, polițiștii Biroului Rutier au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 30.000 de lei.

Sancțiunile au fost aplicate ca urmare a nerespectării interdicției de a circula pe arterele din incinta parcului, pe timp de noapte, și pentru efectuarea de derapaje controlate în parcările din zona respectivă. Astfel, în 15 dintre cazuri, polițiștii au reținut permisul conducătorilor auto pentru o perioadă de 30 de zile și au aplicat câte 660 de lei amendă contravențională.

Totodată, au fost reținute 5 certificate de înmatriculare pentru defecte sau modificări neomologate ale autovehiculelor identificate în zonă.

Atragem atenția asupra faptului că arterele rutiere din incinta parcului reprezintă drum public, iar legislația rutieră se aplică în mod corespunzător. Recomandăm conducătorilor auto care se deplasează în zonă, să respecte semnificația indicatoarelor rutiere, întrucât zona este monitorizată video, iar identificarea și sancționarea acestora va fi posibilă și după părăsirea parcului.

Tiruri imobilizate de politiștii din Hlipiceni

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 282, în comuna Albești, un ansamblu de vehicule, format din autotutilitară și semiremircă, condus de un bărbat de 45 de ani și o autoutilitară condusă de un bărbat, de 43 de ani, ambii din municipiul Botoșani.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că unul dintre conducătorii auto folosea un echipament fraudulos pentru modificarea înregistrărilor aparatului tahograf, iar celălalt conducător auto utiliza altă cartelă tahograf decât cea emisă, motiv pentru care, față de societatea de care aparțineau cei doi, a fost dispusă sancționarea contravențională cu amendă în valoare totală de 24.000 de lei.

De asemenea, vehiculele au fost imobilizate până la îndeplinirea condițiilor pentru continuarea deplasării.

Tânăr depistat sub influența substanțelor psihoactive

La data de 6 februarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe strada Primăverii, un autoturism condus de un tânăr, de 27 de ani, din comuna Frumușica.

Întrucât acesta avea un comportament suspect, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul indicând posibila prezență în organism a substanțelor psihoactive. Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Transport public neautorizat

La data de 5 februarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe DE 58, în localitatea Baisa, un autoturism acondus de un bărbat, de 53 de ani, din comuna Corni.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta efectua transport neautorizat de persoane, contra cost.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost suspendat dreptul de a utiliza autovehiculul pentru o perioadă de 6 luni.

Infracțiune la regimul rutier

La data de 6 februarie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au oprit pentru control, pe drumul național DN 29, în comuna Răchiți, un autoturism condus de un tânăr, de 18 ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
19.9 ° C
19.9 °
19.9 °
39 %
5.2kmh
2 %
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °
sâm
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Încă e bine, faza următoare e că dispar și camerele de luat vederi.

EDITORIAL

Nu e prima dată când pomenesc de Cănuță-om sucit, acel personaj aparent inventat de Caragiale, dar cât se poate de reprezentativ pentru spațiul mioritic....

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...