spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocalSinucigaș salvat după o operaţiune ca în filme (video)

Sinucigaș salvat după o operaţiune ca în filme (video)

Un bărbat din judeţul Botoşani, care ameninţa că îşi va pune capăt zilelor a fost salvat după o operaţiune ca în filme. Acesta a sunat la 112 şi amenința că își dă foc, dar nu a spus unde se află. Operatorii 112 încercau să îl localizeze, în timp ce un negociator de la Bucureşti statea de vorba cu el în telefon.

Totul s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri, în comuna Viişoara. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, din localitate, a consumat alcool, de supărare că asistenţii sociali au decis să îi ia fata din grijă, considerând că, divorţat fiind, nu îi oferea un mediu prielnic. Disperat, botoşăneanul a decis să îşi pună capăt zilelor, în semn de protest. A luat o canistră cu benzină şi a sunat la 112 pentru a spune că îşi va da foc.

Dispecerii au realizat imediat pericolul şi au alertat atât poliţia, cât şi ambulanţa şi pompierii. Bărbatul nu dorea, însă, să spună unde se află, astfel că spre localitatea în care se afla au plecat mai multe forţe de intervenţie din cadrul tuturor serviciilor.

Sinucigaş ţinut de vorbă de negociator

Între timp, pe fir a intrat şi un negociator din cadrul Serviciului de Transmisiuni Speciale (STS). Acesta a început să vorbească cu sinucigaşul şi încerca să îl convingă să renunţe la gest.

„Operatorul STS al Serviciului de urgență 112 a procesat apelul și a transferat cazul spre soluționare către agențiile cu responsabilități: ISU-SMURD, Poliție, Ambulanță și Jandarmerie. De asemenea, având în vedere iminența producerii unui eveniment care punea în pericol viața apelantului, a fost solicitat ajutorul unui specialist în negociere, care a asigurat consilierea persoanei până la momentul intervenției în teren a echipajelor de urgență. Pe toată durata apelului, dispecerii agențiilor implicate au colaborat eficient și au asigurat suportul de specialitate necesar”, a precizat locotenent-colonel Cătălin Chirca, purtătorul de cuvânt al STS.

Eforturi din partea STS pentru localizarea apelului

În tot acest timp, însă, dispecerii STS încercau să localizeze sursa apelului telefonic. Echipele de intervenţie puteau astfel ajungă mai repede la bărbat.

La un moment dat, pompierii au apelat şi la cei de la Serviciul Voluntar de la Coţuşca. Aceştia l-au identificat pe bărbat, dar la vederea lor, acesta a fugit şi s-a făcut nevăzut printre mai multe case. Pentru că acesta avea asupra lui şi o canistră cu benzină, cu care s-a şi stropt, oamenii au decis să nu îl urmărească, pentru a nu provoca o tragedie.

În tot acest timp, însă, negociatorul de la 112 a rămas în telefon cu bărbatul, iar după câteva zeci de minute, acesta a fost identificat în faţa primăriei din localitate. Poliţiştii au reuşit să îl imobilizeze în timp ce acesta discuta la telefon şi l-au încătuşat.

Ulterior, un echipaj SMURD l-a transportat la Urgențe, iar de acolo băratul a fost dus la Psihiatrie, pentru a fi evaluat. „Precizăm că, pentru soluționarea unor tipuri deosebite de incidente semnalate la Serviciul de urgență 112, pot fi solicitate servicii specializate de consiliere cu personal calificat, atât din structurile înrolate în Sistemul național unic pentru apeluri de urgență, cât și din cadrul altor entități ce au competențe în domeniu”, a mai spus reprezentantul STS.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
14.3 ° C
17.6 °
13.9 °
52 %
2.8kmh
0 %
lun
13 °
mar
20 °
mie
20 °
joi
21 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...