spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocalVerginel Gireadă a demisionat din funcția de prim-vicepreședinte al Biroului Permanent Județean...

Verginel Gireadă a demisionat din funcția de prim-vicepreședinte al Biroului Permanent Județean al PNL Botoșani

Verginel Gireadă s-a retras din funcția de prim-vicepreședinte al Biroului Permanent Județean al PNL Botoșani.

Anunțul a fost făcut de acesta pe o rețea de socializare. Contactat de reporterii „Monitorul”, acesta a spus că motivul pentru care pleacă este din cauza modului în care Valeriu Iftime și a făcut intrarea în partid.

„În contextul în care avem un statut și un regulament la nivel național și îl văd încălcat, eu nu mă mai regăsesc. Vreau să devin simplu membru în PNL. Deodată nu plec din PNL, dau posibilitatea noii echipe să vină și să facă un nou Birou Politic, poate mai performant. De la nivel național se vede bine unde se cere demisia unui președinte ales statutar și înlocuirea cu altă persoană, eu nu pot să admit și să accept”, a declarat Virginel Gireadă.

„Procedura nu a fost una statutară”

Acesta a făcut referire la situația cu care se confruntat liberalii botoșăneni de la finalul săptămânii trecute. Valeriu Iftime a intrat în partid ca simplu membru, dar cu o „putere foarte mare”, ceea ce a stârnit revoltă în rândul majorității liberalilor.

Întrebat dacă demisia are legătură cu intrarea afaceristului Valeriu Iftime în partid, acesta a spus că „Nu am nimic cu domnul Iftime că a venit, dar procedura nu a fost una statutară. Ca să vii cu puteri depline de la București, să nu fii nici membru PNL și să faci adeziune în ziua în care dai declarații de presă, n-am găsit nicăieri în statutul ăla și l-am citit de vreo trei ori. E o bâlbâială totală”.

Discuţiile cu privire la conducerea organizației județene au apărut încă de acum două săptămâni și au stârnit rumoare în rândul liberalilor botoșăneni. Potrivit unor surse, şeful PNL, Nicolae Ciucă, i-ar fi cerut lui Costel Șoptică să facă un pas în spate. Afaceristul Valeriu Iftime ar fi fost cel care urma să preia şefia PNL Botoșani.

Doar că în cadrul conferinței de vineri, 9 februarie, Șoptică s-a rezumat la a spune că „nici vorbă de demisie. La această oră, președintele filialei Botoșani este Costel Șoptică”. Mai mult, acesta l-a prezentat pe Iftime ca fiind doar un simplu membru, dar cu care se va consultat în deciziile importante.

„Cu sau fără funcția de președinte, am o putere foarte mare în PNL”

La polul opus, Valeriu Iftime susținea că deţine o putere foarte mare în PNL, cu sau fără funcția de președinte . „Nu aș vrea să tai și să spânzur, orice schimbare radicală ar produce niște pierderi insurmontabile pentru alegerile viitoare, care sunt în 3-4 luni de zile. O schimbare de lider poate crea o convulsie care e greu de oprit. Faptul că eu pot să fac lucrul ăsta, faptul că eu am o anumită putere, încerc să mi-o exercit. (…) Cu sau fără funcția de președinte, am o putere foarte mare în PNL. (…) Aveți încredere, avem nevoie de timp pentru a nu distruge ceea ce este construit”, a transmis Valeriu Iftime.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
18.4 ° C
19.2 °
16.6 °
56 %
1.8kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...