spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocalLovitură de teatru la liberali. Soptică nu mai pleacă, dar Iftime are...

Lovitură de teatru la liberali. Soptică nu mai pleacă, dar Iftime are „o putere foarte mare” în partid (video)

Lovitură de teatru în tabăra liberalilor botoşăneni. Astăzi, a fost organizată o conferinţă de presă, la care au participat Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani, și afaceristul Valeriu Iftime, în cadrul căreia ar fi trebuit să se tranşeze situaţia cu privire la şefia partidului. Asta în contextul în care, în ultimele zile, au existat voci care au spus că Iftime ar urma să preia şefia liberalilor botoşăneni.

Conferinţa, însă, nu doar că nu a clarificat lucrurile, ci a creat şi mai multă ceaţă. Astfel, şeful PNL spune că, „la această oră” el este cel care conduce partidul. La rândul său, însă, Valeriu Iftime a declarat că „cu sau fără funcția de președinte, am o putere foarte mare în PNL”.

Discuţiile cu privire la conducerea partidului au apărut la finalul săptămânii trecute. Potrivit unor surse, şeful PNL, Nicolae Ciucă, i-ar fi cerut lui Costel Șoptică să facă un pas în spate. În cadrul conferinței de astăzi, acesta s-a rezumat la a spune că „nici vorbă de demisie. La această oră, președintele filialei Botoșani este Costel Șoptică”. 

Tot la finalul săptămânii trecute, Șoptică părea că are ceva date concrete de la conducerea centrală a partidului, dar nu se arăta dispus să își cedeze funcția. Liberalul se baza pe susținerea majorității primarilor PNL din teritoriu, iar în acest sens a întocmit chiar și o listă cu semnături din partea lor, urmând să o ducă la Ciucă. Pe de altă parte, astăzi, a spus că „nu m-am dus cu lista la București (…). Și nici n-am făcut-o eu”.

„Cu sau fără funcția de președinte, am o putere foarte mare în PNL”

La polul opus, Valeriu Iftime susține că, în prezent, cu sau fără funcția de președinte, deţine o putere foarte mare în PNL. „Nu aș vrea să tai și să spânzur, orice schimbare radicală ar produce niște pierderi insurmontabile pentru alegerile viitoare, care sunt în 3-4 luni de zile. O schimbare de lider poate crea o convulsie care e greu de oprit. Faptul că eu pot să fac lucrul ăsta, faptul că eu am o anumită putere, încerc să mi-o exercit. (…) Cu sau fără funcția de președinte, am o putere foarte mare în PNL. (…) Aveți încredere, avem nevoie de timp pentru a nu distruge ceea ce este construit”, a transmis Valeriu Iftime.

De asemenea, acesta mai spune că va prelua șefia partidului, dar acest lucru se va întâmpla în timp. Întrebat de jurnaliști dacă are nevoie de un termen mai lung pentru a se acomoda cu situația din partid și pentru a prelua conducerea, Iftime s-a rezumat la a spune că „ați făcut o analiză corectă”.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
14.3 ° C
17.6 °
13.9 °
52 %
2.8kmh
0 %
lun
13 °
mar
20 °
mie
20 °
joi
21 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...