spot_img
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăLocalVal de anchete la Teatrul Mihai Eminescu. Ce spune actorul care şi-a...

Val de anchete la Teatrul Mihai Eminescu. Ce spune actorul care şi-a împuşcat colegul (VIDEO)

Un val de anchete au fost dechise în urma incidentului petrecut vineri la repetiţiile pentru o piesă de teatru, când un actor a fost împuşcat.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public conform cărora, o persoană ar fi fost împușcată, cu o armă tip airsoft, în timpul unor repetiții pentru o scenă de teatru, fiindu-i create leziuni minore, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani și Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase efectuează verificări pentru a stabili dacă au fost încălcate prevederile legale în ceea ce privește regimul armelor și munițiilor”, a transmis IPJ Botoşani.

Ce spune actorul care şi-a împuşcat colegul

Marius Rogojinschi, actorul care mânuia arma susţine că aceasta este . „Arma este de airsoft un Tokarev TT-33 cu CO2 pe care eu îl folosesc în acest spectacol din momentul repetiţiilor la scenă. Eu trebuie să trag cu el şi spre a fi veridică împuşcătura, ca sa nu batem cu scândura în duşumea, am adus de acasă din colecţia mea un pistol airsoft pe care l-am folosit  întotdeauna, fără bile, doar cu butelia de CO2 care face zgomot”, a spus acesta.

Actorul a adăugat că incidentul a avut loc din cauza unei neatenţii. „Nu am calculat bine unghiul subiectiv, adică sî îndrept arma cam la jumătate de metru de capul colegului meu şi am tras, iar aerul propulsat din butelia de CO2 l-a izbit în ochi”, a mai spus Marius Rogojinschi. Acesta spune că în acelaşi spectacol foloseşte arma şi asupra propriei persoane şi că pe ţeava armei nu era nici un fel de bilă.

Anchetă deschisă la teatru

Reprezentanţii teatrului spun că au deschis la rândul lor o anchetă. „După ce a fost la spital actorul Răzvan Amitroaie a revenit şi ne-a spus că medicul a constatat o conjunctivită post traumatică şi i-a prescris nişte medicamente. Acesta a spus că este disponibil să joace şi să repede, dar eu, în calitate de director, i-a sugerat să meargă acasă pentru a avea forţă şi pentru a-şi putea reveni ca să joace spectacolele din weekend”, a spus directorul Teatrului „Mihai Eminescu”, Alexandru Vasilachi.

Acesta susţine că nu înţelege ce s-a întâmplat, având în vedere că arma a mai fost folosită până acum în spectacole, fără nici un fel de problemă. „Arma aceasta a mai fost folosită în acest spectacol şi nu au avut loc incidente. Ancheta este în desfăşurare şi vom elucida ce s-a întâmplat. Arma nu are bile, este una de recuzită. Actorul care o foloseşte ne-a demonstrat pe propria piele că nu îl afectează. Chiar de faţă cu tot publicul acesta trage în gură, în tâmplă, îi piept şi nu au fost incidente”, a mai spus Alexandru Vasilachi.

Actor rănit în timpul repetiţiilor

Incidentul de la care a pornit totul a avut loc în timpul repetițiilor la piesa de teatru “Iubesc, iubesc, te iubesc!”. Într-una dintre scene, actorul Marius Rogojinschi trebuia să îndreapte o armă de recuzită spre actorul Răzvan Amitroaie, fiului mult mai cunoscutului Cezar Amitroaie. Acesta a simulat că trage, iar de pe țeava armei a ieșit un jet puternic de aer comprimat, din butelia CO2 a armei.

Potrivit actorului, probabil arma a fost ținută prea aproape de colegul său, astfel că jetul puternic de aer l-a lovit în globul ocular. Tânărul actor a fost lovit în ochiul stâng, acesta căzând pe podea, în urma șocului. Colegii l-au dus imediat la Urgențe, unde a fost supus mai multor evaluări de specialitate. Din fericire, se pare că starea de sănătate a actorului nu a fost pusă în pericol. Acesta urmează să fie reevaluat medical în cursul săptămânii viitoare.

Cadrele medicale de la Urgențe au informat și Inspectoratul Teritorial de Muncă despre cazul actorului împușcat.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
8.9 ° C
9.6 °
6.1 °
74 %
1.7kmh
0 %
Dum
20 °
lun
20 °
mar
19 °
mie
12 °
joi
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...