spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocalMai mulți șoferi botoșăneni s-au ales cu roțile blocate. Care a fost...

Mai mulți șoferi botoșăneni s-au ales cu roțile blocate. Care a fost motivul

Miercuri, 21 februarie, polițiștii locali au desfășurat acțiuni de prevenire și sancționare a botoșănenilor care au parcat mașinile neregulamentar. Potrivit datelor instituției, polițiștii locali au blocat roțile mai multor autovehicule parcate neregulamentar și au aplicat amenzi șoferilor care au încălcat legea.

Agenții au acționat pentru blocarea roților a nouă autovehicule parcate la întâmplare pe strada George Enescu, strada Armeană și strada Calea Națională. De asemenea, au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale cu amendă în cuantum total de 2.100 lei.

„Acțiunile de acest tip vor continua pentru prevenirea și combaterea faptelor de
natură contravențională”, au transmis reprezentanții Poliției Locale.

Unde nu au voie botoșănenii să parcheze

Botoșănenii trebuie să știe că, potrivit H.C.L. nr. 292/2017, este interzisă parcarea pe domeniul public a anumitor categorii de autovehicule.

„Este interzisă oprirea, staţionarea și parcarea mijloacelor de transport mărfuri şi bunuri, remorci, rulote, platforme, a celor de transport persoane, cu excepţia maxi taxi, şi a celor destinate serviciilor de turism, altele decât autoturismele, a căror dimensiuni depăşesc dimensiunile locului de parcare marcat, precum şi a tractoarelor de orice tip, inclusiv gama de utilaje aferente, în alte locuri decât ȋn spaţii aflate în proprietate privată sau în parcările special amenajate pentru aceste categorii de vehicule, semnalizate prin indicatoare sau marcaje”, se arată în actul normativ.

Totodată, este interzisă staţionarea și parcarea autovehiculelor de transport marfă aparţinând societăţilor comerciale, pe spaţiile dintre blocuri, în parcările publice de pe domeniul public sau privat al municipiului sau în oricare alte locuri în care ar stânjeni circulaţia autovehiculelor din trafic ori a celor parcate sau staţionate regulamentar.

Conform aceleași hotărâri, în parcările Luceafărul, Elvila și Piața Viilor pot parca și autovehiculele cu masa maximă autorizată cuprinsă între 3,5 tone și 7 tone, în intervalul orar 18:00-08:00, în zilele de luni până vineri. Iar sâmbătă și duminică între orele 14:00 – 08:00.

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
10.1 ° C
12.7 °
10 °
86 %
1.8kmh
13 %
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...