spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocalPompierii, alături de elevi în cadrul acțiunii de Educație Preventivă

Pompierii, alături de elevi în cadrul acțiunii de Educație Preventivă

Astăzi, în incinta Grupului Școlar „Ștefan Luchian” din Ștefănești, pompierii botoșăneni au desfășurat o serie de activități menite să informeze și să educe elevii și cadrele didactice cu privire la siguranța personală și a comunității.

Cu o abordare interactivă și informativă, specialiștii au discutat despre riscurile asociate cu manipularea focului, a cablurilor de electricitate și a munițiilor neexplodate. De asemenea, au oferit sfaturi și instrucțiuni privind comportamentul adecvat în situații de urgență precum cutremure, incendii sau inundații, subliniind importanța supravegherii constante a copiilor și a evitării accesului acestora la surse de foc deschis.

Unul dintre punctele de interes ale evenimentului a fost prezentarea utilajelor specializate, precum autospeciala de descarcerare, cea pirotehnică și hidroperforare, elevii manifestând un real interes pentru funcționalitatea acestora și pentru utilizările specifice.

Participanții au primit materiale informative din cadrul mai multor campanii naționale de prevenire a riscurilor, precum „R.I.S.C – Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale”, „Nu tremur la cutremur”, „Viziune 2020” sau „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău”.

Inițiativă inclusă în programul „Săptămânii Protecției Civile”

Această inițiativă a fost inclusă în programul „Săptămânii Protecției Civile”, fiind posibilă datorită sprijinului acordat de Primăria Orașului Ștefănești, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Ștefănești și unității de învățământ.

În contextul acțiunilor de informare și educație preventivă desfășurate la nivelul județului Botoșani, se vor organiza în continuare exerciții de evacuare și alte activități menite să îmbunătățească pregătirea comunității pentru intervenții în situații de urgență. Sub sloganul „Împreună, mai pregătiți”, aceste acțiuni vor implica colaborarea cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.

Mâine, pompierii vor fi prezenți în orașul Darabani, între orele 10:00 – 14:00, la Casa de Cultură, pentru a continua dialogul cu comunitatea și pentru a oferi informații utile despre siguranța personală și comunitară.

De asemenea, în cadrul activităților dedicate „Zilei educației preventive în lăcașurile de cult”, preoții din bisericile din județ vor transmite recomandări și măsuri esențiale pentru protejarea vieții și a bunurilor materiale.

Pentru mai multe informații și resurse privind comportamentul adecvat în situații de urgență, se poate accesa platforma națională de pregătire în situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro, sau aplicația de mobil DSU, ce poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
11.6 °
8.8 °
68 %
1.6kmh
7 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
20 °
mie
13 °
joi
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...