luni, iunie 17, 2024
AcasăLocalZeci de botoşăneni băgaţi în spital de pneumonii

Zeci de botoşăneni băgaţi în spital de pneumonii

Zeci de botoşăneni au fost internaţi în spital în ultima săptămână după ce au fost diagnosticaţi cu pneumonie. Potrivit statisticilor în intervalul 26 februarie- 3 martie, 260 de persoane au fost diagnosticate în judeţ cu această boală, iar 72 dintre acestea au avut nevoie de internare pentru a-şi reveni.

Cea mai afectată categorie de vârstă a fost 5-14 ani, 72 de copii fiind diagnosticaţi cu pneumonie. 18 dintre aceştia au rămas în spital.

Pneumonia reprezintă inflamaţia acută a plămânilor cauzată de o infecţie. Multe microorganisme pot provoca pneumonie, incluzând bacterii, virusuri sau fungi. Agentul patogen variază în funcţie de vârsta pacientului, de mediul în care a apărut pneumonia şi de o serie de alţi factori care ţin de pacient.  Simptomele cele mai frecvente sunt: febră, frisoane, tuse cu producere de sputa şi dificultatea în respiraţie (dispnee).

Sute de botoşăneni diagnosticaţi cu viroze

Pneumonia nu este, însă, singura boală de sezon care i-a dus pe botoşăneni la spital. Câteva sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost diagnosticate cu viroze. În acest caz, însă, numărul celor care au rămas internaţi este mult mai mic.

În intervalul 26 februarie- 3 martie, 612 persoane au fost diagnosticate cu viroze, iar 9 au avut nevoie de internare. De această data categoria de vârstă cea mai afectată a fost 15-49 de ani cu 164 de pacienţi. Cele mai multe internări, respectiv 3, au fost înregistrate în categoria 5-14 ani.

De asemenea, au fost înregistrate și 11 cazuri de gripă, însă doar un bolnav a avut nevoie de internare.

Centre de permanență disponibile pentru cei cu viroze respiratorii

Medicii le recomandă oamenilor să aibă mare grijă la alimentație şi la igienă. De asemenea oamenii trebuie să se îmbrace corespunzător temperaturilor de afară și să evite aglomerările.

Pentru ca pacienții să nu aștepte ore în șir la camerele de gardă, pentru a fi consultați, Direcția de Sănătate Publică Botoșani recomandă populației să se adreseze medicilor de familie și centrelor de permanență din județ.

În afara programului medicului de familie, se poate solicita o consultație la centrele de permanență fixe LCD-MED – BOTOȘANI strada Independenței nr. 7, PRUTMED – AVRĂMENI, TRUȘEȘTI, DOR-MED – DOROHOI strada Poștei nr. 7, NORD-EST – HAVÎRNA, DARABANI strada Tudor Vladimirescu nr. 12, CEMED – CRISTEȘTI, BUCECEA strada Nicolae Iorga nr. 19.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
17.8 ° C
20.6 °
17.8 °
78 %
1.4kmh
0 %
lun
26 °
mar
28 °
mie
32 °
joi
25 °
vin
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici nu știi, la vremea asta, și îți dai seama abia când te întorci la mașină că e vremea culesului.

EDITORIAL

Aproape sigur, în istoria locurilor în care ne ducem existențele, Valeriu Iftime nu va rămâne ca nabab, afacerist de frunte sau ca profesionist desăvârșit...

EPIGRAMA ZILEI

Pleacă ăștia, nu-i problemă Însă eu am o dilemă : Oare ăia care vin Or să fure mai puțin? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...